Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3877 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤΟ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΟΣΩΝ ΕΠΕΖΗΣΑΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Το άγχος της επιβίωσης από το Ολοκαύτωμα έχει μακροπρόθεσμα μόνιμες αρνητικές επιπτώσεις στη δομή του εγκεφάλου των επιζώντων, καθώς επίσης πιθανώς στα παιδιά και στα εγγόνια τους, σύμφωνα με μια νέα τσεχική επιστημονική έρευνα.

Η νέα έρευνα, που παρουσιάστηκε στο 5ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Νευρολογίας στο Όσλο την Κυριακή, αναδεικνύει ότι η επιβίωση από το Ολοκαύτωμα έχει συναισθηματικές και βιολογικές επιπτώσεις που διαπερνούν τη ζωή των επιζώντων. Εξαιτίας της μείωσης της φαιάς ουσίας τους επηρεάζονται τα μέρη του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για την ανταπόκριση στο στρες, τη μνήμη, τα κίνητρα, τη μάθηση και τη συμπεριφορά.

Οι ερευνητές υπέβαλαν σε μαγνητική τομογραφία 56 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 79-80 έτη, οι μισοί από τους οποίους ήσαν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν καμία εμπειρία από αυτό, ούτε προσωπική, ούτε οικογενειακή.

Περισσότερα...
 
ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ και η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ IHRA ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ – Ανακοινώσεις EJC & WJC PDF Εκτύπωση E-mail

Με ανακοινώσεις τους το WJC και το EJC σχολίασαν και συγκρατημένα χαιρέτισαν την απόφαση του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος να υιοθετήσει τελικά το πλήρες κείμενο του ορισμού του Αντισημιτισμού της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA).

Το WJC χαρακτηρίζει την απόφαση ως ένα «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» και καλεί το Εργατικό Κόμμα να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα προκειμένου να εκριζώσει τις ρατσιστικές φωνές από το κόμμα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του  WJC Ρόμπερτ Σίνγερ: «Από μόνη της η υιοθέτηση του ορισμού του αντισημιτισμού δεν είναι αρκετή για να αντιμετωπίσει τις επιζήμιες αντισημιτικές εκφράσεις που έχουν πλήξει τον πυρήνα των σχέσεων με την Βρετανική Εβραϊκή Κοινότητα». «Ο ορισμός του IHRA, συμπεριλαμβανομένων όλων των 11 περιπτώσεων αντισημιτισμού που τον απαρτίζουν, αποτελεί έναν βασικό κώδικα δεοντολογίας που μπορεί να καθοδηγήσει κυβερνήσεις και οργανώσεις στη μάχη κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων», συμπλήρωσε ο Ρ. Σίνγερ.

Σε ανάλογο πνεύμα, η ανακοίνωση του EJC σημειώνει την «καθυστερημένη απόφαση της Εθνικής Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας να υιοθετήσει το πλήρες κείμενο του ορισμού του αντισημιτισμού του IHRA και σθεναρά αποδοκιμάζει τα σχόλια που προστέθηκαν και υπονοούν ότι ο IHRA απορρίπτει την ελευθερία του λόγου αναφορικά με την κριτική στο Ισραήλ.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae