Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2396 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Τις βεβηλώσεις του Μνημείου Ολοκαυτώματος και του Λευκού Πύργου, όπως και τον εμπρησμό του διατηρητέου κτιρίου της κατάληψης «Libertatia», καταδίκασε ομόφωνα με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Η βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος σε μια πόλη που έχασε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τη συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων συμπολιτών μας είναι μια απολύτως καταδικαστέα πράξη, η οποία καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη μισαλλοδοξία και τη βιαιότητα της ιδεολογίας των νεοναζιστών και των φασιστικών ιδεών. Τα φαινόμενα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν με κάθε μέσο της δημοκρατικής πολιτείας και με μηδενική ανοχή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα.

Επίσης, χαρακτηρίζεται «λυπηρό και καταδικαστέο γεγονός ο εμπρησμός του νεοκλασικού κτηρίου επί της Λεωφόρου Στρατού από ακραία στοιχεία», ενώ το δημοτικό συμβούλιο «καταδικάζει με απόλυτο τρόπο τη βεβήλωση του μνημείου του Λευκού Πύργου από ακραία στοιχεία».

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος συνήλθε έκτακτα σήμερα, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, μόλις πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του

 ΜΩΥΣΗ Κανάρη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ

ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών (1998 – 2010 & 2015 – 2016) Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ, αφού είχε προηγουμένως θητεύσει στη διοίκηση του ΚΙΣΕ ως Γεν. Γραμματέας (1991 – 1997) και ως πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων (1980 – 1991).

Το Δ.Σ. άκουσε τον κ. Πρόεδρο να περιγράφει την προσωπικότητα, τη δράση και την πολυετή προσφορά του εκλιπόντος στα κοινά, ο οποίος υπηρέτησε με ζήλο τον Ελληνικό Εβραϊσμό και παράλληλα υπήρξε άξιος οικογενειάρχης με οδηγό του πάντα τις εβραϊκές αξίες. Ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ τόνισε την ευρύτερη προσφορά του εκλιπόντος στην τεκμηρίωση της ιστορίας του Ελληνικού Εβραϊσμού, στην αναβάθμιση του κύρους του στην ελληνική κοινωνία, στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και του πολιτισμού και στη μάχη κατά του αντισημιτισμού.  Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο αξιόλογο συγγραφικό έργο του αειμνήστου Μ. Κωνσταντίνη, στο σπουδαίο αρχειακό του υλικό, στην προσφορά του στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, στην κοινωνική και επαγγελματική του δράση μέσω των ΕΛ.ΤΑ., στην αγάπη του για το Ισραήλ και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, στη συμπαράστασή του προς όλες τις Εβραϊκές Κοινότητες της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού. Το Δ.Σ. του ΚΙΣΕ, αφού εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια του Μ. Κωνσταντίνη,

Αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. του ΚΙΣΕ στην κηδεία του εκλιπόντος.
  2. Να εκφωνήσει επικήδειο ομιλία ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ.
  3. Να εκφραστούν τα  θερμά συλλυπητήρια του ΚΙΣΕ προς την οικογένειά του και να επιδοθεί το παρόν Ψήφισμα.
  4. Να διατεθεί στη μνήμη του το συμβολικό ποσό των 2.000 ευρώ υπέρ του Lauder Σχολείου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών.
  5. Να δημοσιευθεί το παρόν Ψήφισμα στον Εβραϊκό Τύπο.

Ο Πρόεδρος  ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ

Ο Γεν. Γραμματέας ΒΙΚΤΩΡ ΙΣ. ΕΛΙΕΖΕΡ

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae