Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5917 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ IHRA ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ATHENS DEMOCRACY FORUM 2021: «Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΜΙΣΟΥΣ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ» PDF Εκτύπωση E-mail

To Συμπόσιο της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA), με θέμα «Η Καταπολέμηση του ρατσισμού και της ρητορικής μίσους: Μαθήματα από το Ολοκαύτωμα», έγινε στην Αθήνα, στις 30.9.2021, με τη συνεργασία και τη συμμετοχή της Ελληνικής Προεδρίας της IHRA και του Κέντρου Μνήμης του Ολοκαυτώματος Babyn Yar (Babyn Yar Holocaust Memorial Center), στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Athens Democracy Forum 2021 (ADF), που διεξάγεται στην ελληνική πρωτεύουσα από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου2021. 

Το Συμπόσιο της IHRA είχε ως βασικό σκοπό να εξετάσει και να αναδείξει την αυξανόμενη συχνότητα της ρητορικής μίσους και του ρατσισμού στις σημερινές κοινωνίες. Στο Συμπόσιο ο ελληνικός εβραϊσμός εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Ταμία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ.

Περισσότερα...
 
ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ Ι.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΑΙΑΟΣΕ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Ι.Κ. Θεσσαλονίκης εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου σχετικά με την υπογραφή της συμφωνίας:

«Στις 18.6.2014 υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. κ. Αθανάσιο Σχίζα συμφωνητικό μίσθωσης έκτασης  εμβαδού 12.626 τ.μ., που αποτελεί τμήμα του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

Στην τοποθεσία αυτή, από που το 1943 αναχώρησαν οι 18 αποστολές των Ναζί που μετέφεραν τους 50.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης στα στρατόπεδα του θανάτου Άουσβιτς-Μπίρκεναου πρόκειται να δημιουργηθεί Μουσείο και Εκπαιδευτικό Κέντρο για το Ολοκαύτωμα και σχολικό συγκρότημα για τη στέγαση του Εβραϊκού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Η υπογραφή του συμφωνητικού αποτελεί το πρώτο βήμα για την δημιουργία ενός Κέντρου που με την υλοποίηση του αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον ερευνητών από όλο τον κόσμο και να γίνει η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και της Θεσσαλονίκης συνολικότερα, υπηρετώντας πλέον διαχρονικά ένα τεράστιο και καίριο συμβολισμό.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae