Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3200 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ του ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Συνάντηση με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, είχε ο Ειδικός Απεσταλμένος για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού και την Προάσπιση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος, Δρ Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, εν όψει της μεταβάσεως του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, προκειμένου να ηγηθεί της Πορείας των Ζώντων (March of the Living) στις 2 Μαΐου 2019.

Ο Παναγιώτατος επευλόγησε την αποστολή της άρσης κάθε αντισημιτικού στερεοτύπου και επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των φορέων του Χριστιανισμού και του Ιουδαϊσμού, την οποία πραγματώνει καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωθιεραρχικής διακονίας του ο Οικουμενικός Θρόνος, μέσω του Διαθρησκειακού διαλόγου και πολλών άλλων πρωτοβουλιών κοινής δράσεως. Επεσήμανε, μάλιστα, πως είναι πρόθυμος να αναλάβει συντονιστικές ενέργειες στον χριστιανικό κόσμο, προκειμένου να εξαλειφθεί η κοινωνική παθογένεια του αντισημιτισμού και να διαφυλαχθεί η δέσμευση για την καταπολέμηση κάθε αρνητικής προκατάληψης και διωγμών στο όνομα της θρησκείας.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ στα ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ της ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Επίτροπος Προεδρίας της Κύπρου κ. Φώτης Φωτίου είχε στις 11.4.2022 συνάντηση στο Γραφείο του με τον Εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) στα  Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη κ. Λεόν Σαλτιέλ παρουσία του Διευθυντή του Κέντρου Μελετών για την Ελληνική Διασπορά του Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου κ. Αχιλλέα Χατζηκυριάκου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι προώθησης διαφόρων πρωτοβουλιών στα πλαίσια της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ σε θέματα διασποράς.

Ιδιαίτερα συμφωνήθηκε η προώθηση και η διενέργεια δραστηριοτήτων, όπως η διοργάνωση στην Κύπρο ενός Παγκόσμιου Συνεδρίου με θέμα το διαθρησκευτικό διάλογο.

Συζητήθηκαν παράλληλα δράσεις που προωθούν την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και της τρομοκρατίας, οι οποίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν σε χώρες της Ευρώπης με συμμετοχή του Απόδημου Ελληνισμού.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae