Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5021 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΕΣΒΗ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΟΣΙ ΑΜΡΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ – ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Στη σημασία των τριμερών σχημάτων στην περιοχή, αλλά και στον ρόλο της Τουρκίας και της Αιγύπτου αναφέρθηκε ο Ισραηλινός Πρέσβης Γιόσι Αμράνι μιλώντας αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ και στον Απόστολο Μαγγηριάδη.

Σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών ο κ. Αμράνι επεσήμανε την ανάγκη όλες οι χώρες να σέβονται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτόνων τους στην περιοχή παραπέμοντας στην πρόσφατη διακήρυξη Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.

Κύριε Πρέσβη, ποια είναι τα βασικά συμπεράσματα από την τελευταία τριμερή συνάντηση στο Ισραήλ μεταξύ των ηγετών Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου;

Η συνέχεια. Νομίζω η συνέχεια και η παράδοση θα ήταν τα σημαντικότερα συμπεράσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη, καθώς και του Κύπριου Προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ, που ήταν η πρώτη συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Ισραήλ. Και η σημασία της τριμερούς έγκειται στη συνέχιση της δέσμευσης των τριών πλευρών στο σχήμα συνεργασίας, να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια, την ευημερία στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΕΣΒΗ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας PDF Εκτύπωση E-mail

Τις προοπτικές ακόμα στενότερης συνεργασίας σε όλους τους τομείς αναδεικνύει με τη σημερινή συνέντευξή του στην «Κ» ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αθήνα Γιόσι Αμράνι, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων, από τις 21 Μαΐου 1990, όταν επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θεμελιώθηκαν πλήρεις διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ. Ο κ. Αμράνι τονίζει ότι υπάρχουν εντατικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ για ευκολότερη μετακίνηση τουριστών ανάμεσα στις δύο χώρες. Οπως λέει οι δύο χώρες «πέτυχαν» αλλά δεν θα αναλάβουν περιττούς κινδύνους και επισημαίνει ότι το άνοιγμα θα γίνει με τρόπο που θα διασφαλίζει την υγεία. Ο κ. Αμράνι αναφέρεται, επίσης, στην ανάγκη ακόμα στενότερης αμυντικής συνεργασίας, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι μετά την εκμίσθωση Ισραηλινών UAV από την Αθήνα δρομολογούνται και άλλα προγράμματα. Επιπλέον εκφράζει την ελπίδα του για την επιτυχή ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ, ενώ τονίζει ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για στενότερη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

– Την περασμένη Πέμπτη συμπληρώθηκαν 30 χρόνια πλήρων διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ. Διανύσαμε πολύ δρόμο από τότε. Ποιο είναι το μέλλον;

Νομίζω ότι μπορούμε να κοιτάμε το παρελθόν με μια αίσθηση περηφάνιας για όσα έχουν επιτευχθεί. Νομίζω ότι τώρα μπορούμε να εντοπίσουμε τις προκλήσεις, να σκεφθούμε μαζί στο πώς, μέσω της συνεργασίας, μπορούν να εξυπηρετηθούν τα εθνικά συμφέροντά μας αλλά και η σταθερότητα στην περιοχή. Και υπάρχει σίγουρα το άμεσο πεδίο της Ανατολικής Μεσογείου που είναι η γειτονία του Ισραήλ και τμήματος της γεωγραφίας της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Η Ευρώπη έχει ενδιαφέρον για το Ισραήλ. Το εμπόριό μας πάει στην Ευρώπη, οι πολιτισμικές, ακαδημαϊκές και επιστημονικές σχέσεις μας είναι κυρίως με την Ευρώπη και πρέπει να αναπτύξουμε μια στρατηγική για τη βελτίωση της εθνικής ισχύος κάθε χώρας.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1021 1022 1023 1024 1025 1026 1027 1028 1029 1030 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae