Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4241 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2018 PDF Εκτύπωση E-mail

WJC, Νέα Υόρκη 17.12.2018: Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) συμπαραστέκεται στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και καταδικάζει δριμύτατα τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης, για τέταρτη φορά εντός του 2018. 

«Το WJC καταδικάζει απερίφραστα την ντροπιαστική και επαναλαμβανόμενη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης», δήλωσε o διευθύνων σύμβουλος και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του WJC Ρόμπερτ Σίνγκερ. «Είναι ανησυχητικό και ντροπιαστικό ένα Μνημείο που τιμά τη μνήμη των Εβραίων που αφανίστηκαν κατά το Ολοκαύτωμα να γίνεται ο συνήθης στόχος για εκείνους που τρέφουν αισθήματα μίσους και ενστερνίζονται τον αντισημιτισμό».     

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τα σταθερά αυξανόμενα αντισημιτικά περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει η εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα η Ευρώπη. Η βεβήλωση αυτή, καθώς και ο βανδαλισμός την περασμένη εβδομάδα των νεκροταφείων της Πολωνίας και της Γαλλίας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε εκείνους που πιστεύουν πως αυτά τα περιστατικά είναι μεμονωμένα και περιστασιακά.   

«Οι επιθέσεις αυτές δημιουργούν μεγαλύτερη ανησυχία μετά και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας FRA της Ε.Ε. που δείχνει ότι το 89% των Εβραίων της Ευρώπης ανησυχεί για την αύξηση του αντισημιτισμού και ότι το 40% φοβάται επιθέσεις σωματικής βίας. 

Περισσότερα...
 
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΔΥΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ PDF Εκτύπωση E-mail

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 & Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020, ώρα 12:00-13:00, Εκπομπή: «Αφύλαχτη Διάβαση», Πρώτο Πρόγραμμα: 91.6 και 105.8!

«Τρεμπλίνκα: Τοπογραφία και γεωμετρία του εγκλωβισμού» και «Τα παιδιά του Γιάνους Κόρτσακ»

Το Πρώτο Πρόγραμμα τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος (27η Ιανουαρίου), μεταδίδοντας στο πλαίσιο της εκπομπής «Αφύλαχτη Διάβαση», δύο συγκλονιστικά ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ.

Σημειώνεται, ότι για τη δημιουργία των ντοκιμαντέρ συνεργάστηκαν το Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστήμιου του Καρόλου της Πράγας, το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών και η δημόσια Πολωνική Ραδιοφωνία.

Το πρώτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τρεμπλίνκα: Τοπογραφία και γεωμετρία του εγκλωβισμού» θα μεταδοθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12:00, ενώ το δεύτερο με τίτλο «Τα παιδιά του Γιάνους Κόρτσακ» θα μεταδοθεί το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020, στις 12:00.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae