Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 7237 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΤΟ SUMMER U ΤΗΣ EUJS ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Summer U 2017, που οργανώνει κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση των Εβραίων Φοιτητών (EUJS), φέτος πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα από 26 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου. Έλαβαν μέρος 345 νέοι από 35 χώρες, ενώ η Ελληνική συμμετοχή ήταν περιορισμένη (μόνο 10 συνολικά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Το Summer U αποτελεί μια ευκαιρία συνάντησης νεαρών Εβραίων από όλη την Ευρώπη κυρίως, αλλά και από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλίες Εβραϊκού ενδιαφέροντος και δόθηκε η ευκαιρία ομαδικών εκδηλώσεων (έγινε και ημερήσια εκδρομή με καΐκι στην Κεφαλλονιά και Ιθάκη).

Ο κ. Λεόν Σαλτιέλ, ως προσκεκλημένος ομιλητής, μίλησε για την Εβραϊκή Κοινότητα της Ελλάδος και για άλλα θέματα γενικότερου Εβραϊκού ενδιαφέροντος. Στην διάρκεια του Summer U πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. της EUJS. Η εκλεχθείσα νέα Πρόεδρος Alina Brickman από τη Ρουμανία διαδέχθηκε τον Benny Fischer από τη Γερμανία.

Η συμβολή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης στην όλη εκδήλωση ήταν καθοριστική τόσο στα θέματα ασφαλείας, όσο και στην κάλυψη θρησκευτικών αναγκών (Ραβίνος - Κόσερ κ.λπ.).Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκπροσωπήθηκε από τον Α' Αντιπρόεδρο κ. Βενιαμίν Αλμπάλα, ο οποίος, στην εναρκτήρια τελετή απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε τους συμμετέχοντες εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού.

Βενιαμίν Αλμπάλας

Α΄ Αντιπρόεδρος ΚΙΣΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ BINTEO TOY SUMMER U ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΤΟΥ EUJS.

Στο 3.07' ο χαιρετισμός του Α' Αντιπροέδρου του ΚΙΣΕ κ. Βενιαμίν Αλμπάλα.

 
ΤΟ TikTok ΥΙΟΘΕΤΕΙ τον ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ της ΕΕ για την ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ της ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την απόφαση της πλατφόρμας TikTok, στην οποία δημοσιεύονται βίντεο των χρηστών της, να υιοθετήσει τον Κώδικα Δεοντολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της παράνομης ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο. Ο Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη Didier Reynders σε δηλώσεις του τόνισε: «Το TikTok υπογράφοντας τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΕ αποδεικνύει την ισχυρή δέσμευσή του για την αντιμετώπιση της παράνομης ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο. Η ΕΕ χρειάζεται  ισχυρές συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες, ώστε να κάνει το διαδικτυακό περιβάλλον ασφαλές για όλους».    

Το TikTok είναι η ένατη εταιρεία ύστερα από το facebook, τη Microsoft, το Twitter, το YouTube, το Instagram, το Snapchat, το Dailymotion και το Jeuxvideo που συμμορφώνεται με τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΕ, ο οποίος το 2006 οδήγησε τις εταιρείες τεχνολογίας να εντοπίζουν το 90% του εν λόγω περιεχομένου μίσους μέσα σε 24 ώρες και να αφαιρούν το 71% που αφορά παράνομη ρητορική μίσους.     

*Μετάφραση από ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae