Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5354 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ IHRA ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Με μία συμβολική εκδήλωση, που φιλοξένησε στην κατοικία του ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Λουίτζι Μάρας,  έγινε σήμερα το μεσημέρι η τελετή παράδοσης της προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) για το 2018 στην Ιταλία, από την Ελβετία που είχε την προεδρία την προηγούμενη χρονιά.

Κατά την εκδήλωση μίλησαν ο Πρέσβης της Ελβετίας Χανς-Ρούντολφ Χόντελ αναφερόμενος στις δράσεις της χώρας του για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο Πρέσβης της Ιταλίας για τα προγράμματα και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να προωθήσει κατά το 2018. Επίσης μίλησε ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο οποίος τόνισε τη σημασία του έργου της Συμμαχίας IHRA και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε θέματα ρατσισμού. Με πρωτοβουλία του Ιταλού Πρέσβη, στην εκδήλωση παρέστησαν και αντιπροσωπείες σχολείων.

Μαθητές από το Ιταλικό σχολείο, το Βρετανικό και το Pierce, καθώς και από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου παρακολούθησαν την τελετή. Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Αλίμου παρουσίασαν μουσικό πρόγραμμα και τραγούδησαν τραγούδια ένα εκ των οποίων αποτελεί σύνθεση δική τους με θέμα το Ολοκαύτωμα. Στους μαθητές προσφέρθηκε έντυπο υλικό μεταξύ του οποίου και το βιβλίο έκδοση του ΚΙΣΕ και της ΓΓΝΓ «Νέοι στη Δίνη της Κατοχικής Ελλάδας».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον IHRA δρ. Ευστάθιος Λιανός – Λιάντης και μέλη της, εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών ο αναπληρωτής επικεφαλής κ.  Γιώργος Πολυδωράκης, η διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδoς κα Ζανέτ Μπαττίνου και η κα Βασιλική Κεραμίδα εκ μέρους του Yπουργείου Παιδείας.     

Εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Βενιαμίν Αλμπάλας, ο Γεν. Ταμίας του ΚΙΣΕ κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ και  ο Ραββίνος Αθηνών κ. Γκαμπριέλ Νεγρίν.

 
ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Βουλή των Ελλήνων μνημόνευσε για τέταρτη συνεχή χρονιά την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, σε ειδική τελετή που έγινε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Νίκου Βούτση, το πρωί της 28ης Ιανουαρίου 2019. Η τελετή έγινε στον προ του περιστυλίου χώρο, όπου έχει τοποθετηθεί αναθηματική στήλη στη μνήμη των Εβραίων βουλευτών που εξοντώθηκαν στο Ολοκαύτωμα.

Κατά την εκδήλωση μίλησαν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης,  η Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν Άμπα και ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ, οι οποίοι επεσήμαναν την ανάγκη η μνήμη του Ολοκαυτώματος να μείνει ζωντανή, τονίζοντας πως θα πρέπει να είμαστε όλοι μας σε εγρήγορση, ώστε να μην ξανασυμβούν τα θλιβερά γεγονότα του παρελθόντος. 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην έξαρση του αντισημιτισμού και στον ρόλο της παιδείας. Ο Πρόεδρος της Βουλής, μεταξύ άλλων, μίλησε για το ελληνικό περίπτερο της μόνιμης έκθεσης στο Άουσβιτς και κάλεσε θεσμούς και κοινωνία να ενεργήσουν ώστε με τις πράξεις τους να δώσουν νόημα στην Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ τόνισε την ανάγκη υιοθέτησης του ορισμού του αντισημιτισμού του IHRA και τη σημασία της επιστροφής των Αρχείων της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης από τη Μόσχα. Η Πρέσβης του Ισραήλ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις πρόσφατες εκθέσεις για τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη, τονίζοντας τον κίνδυνο της εξάπλωσης του φαινομένου.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1151 1152 1153 1154 1155 1156 1157 1158 1159 1160 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae