Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3948 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ την ΠΡΟΕΔΡΙΑ του IHRA για το 2019 PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 18.4.19 έγινε, στην κατοικία του Πρέσβη του Λουξεμβούργου στην Αθήνα κ. Πολ Στάινμετς, η τελετή παράδοσης παραλαβής της προεδρίας του ΙHRA από την Ιταλία στο Λουξεμβούργο που αναλαμβάνει τα ηνία της Διεθνούς Συμμαχίας για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος για το 2019. Κατά την εκδήλωση παρατέθηκε γεύμα εργασίας και συζήτηση για τις φετινές εκδηλώσεις του IHRA, που προγραμματίζεται να γίνουν στη Βέροια, μια πόλη που διατηρεί ζωντανά τα εβραϊκά πολιτισμικά χαρακτηριστικά της -με την παραδοσιακή συνοικία Μπαρμπούτα και την ανακαινισμένη Συναγωγή- παρά τον αφανισμό της εβραϊκής κοινότητας στο Ολοκαύτωμα.

O κ. Σταϊνμετς τόνισε ότι το Λουξεμβούργο θα υλοποιήσει τα προγράμματα που θα αποφασισθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι το 2019 συμπληρώνονται 75 χρόνια από τον εκτοπισμό των Εβραίων από πολλές Ελληνικές πόλεις, καθώς και τα 20 χρόνια από τη διακήρυξη της Στοκχόλμης με την οποία δημιουργήθηκε η Διεθνής Συμμαχία για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Περισσότερα...
 
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - Συνεδρίαση στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Παρακολουθήστε LIVE τη συνεδρίαση, 27.9.16, ώρα 16.00

Ειδική συνεδρίαση με θέμα «Το μέλλον των Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ευρώπη» θα γίνει σήμερα, 27.9.2016, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση, σε απευθείας μετάδοση, στον σύνδεσμο ΕΔΩ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ο αντιπρόεδρος του Ε.Κ. Αντόνιο Τατζάνι, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, καθώς και ηγετικές προσωπικότητες του Εβραϊσμού της Ευρώπης -όπως ο πρόεδρος του ΚΙΣ Γαλλίας Φρανσίς Καλιφά, ο τ. Αρχιραββίνος Μεγάλης Βρετανίας Τζόναθαν Σακς, και ο φιλόσοφος  Μπερνάρ Λεβί- θα είναι μεταξύ των ομιλητών που θα αναφερθούν στο θέμα του αντισημιτισμού στην Ευρώπη, στις προσκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εβραϊκές κοινότητες αλλά και στα μέτρα που έχουν αναληφθεί για τη διασφάλιση του μέλλοντός τους στην Ευρώπη.

Στη συνεδρίαση θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία του EJC, καθώς και οι διευθυντές Εβραϊκών Κοινοτήτων απ΄ όλη την Ευρώπη, με τη συμμετοχή και του διευθυντή του ΚΙΣΕ κ. Ηλία Φρεζή.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae