Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6204 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log in27.1.2016: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Η 27η Ιανουαρίου, ημερομηνία της απελευθέρωσης του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς-Μπιρκενάου, είναι η ημέρα που η διεθνής  Κοινότητα έχει αφιερώσει στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, του εγκλήματος της γενοκτονίας του εβραϊκού λαού από τη Ναζιστική Γερμανία. Αυτή τη συμβολική ημέρα κράτη και διεθνείς οργανισμοί ανανεώνουν τη δέσμευσή τους στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και στη διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Ορισμένες από τις δραστηριότητες και τα αφιερώματα που διοργανώνουν οι διεθνείς οργανισμοί για τη φετινή Ημέρα Μνήμης 2016:

- Με θέμα «Ολοκαύτωμα και ανθρώπινη αξιοπρέπεια» ο ΟΗΕ –που καθιέρωσε την παγκόσμια Ημέρα Μνήμης με Ψήφισμά του το 2005- μέσα από το πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώνει στοχεύει στο να αναδείξει τη σημασία και την αξία του αγαθού της αξιοπρέπειας του ατόμου. «Το Ολοκαύτωμα –που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή των δύο τρίτων του Ευρωπαϊκού Εβραϊσμού- παραμένει μια από τις οδυνηρότερες υπενθυμίσεις της αποτυχίας της Διεθνούς Κοινότητας να τους προστατεύσει», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του φετινού προγράμματος.

Περισσότερα...
 
2Η ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΡΑΪΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, 13 – 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Στις 13 & 14.11.2016 έγινε στη Βαρκελώνη, η 2η Πανευρωπαϊκή Εβραϊκή Διάσκεψη Κορυφής με θέμα: «Building Resilient Communities- Οικοδομώντας Ισχυρές Κοινότητες», η οποία διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ECJC), την Joint (JDC) και το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συμβούλιο (EJC), με την υποστήριξη της UJA– Federation New York.

Στη Διάσκεψη συμμετείχαν περισσότεροι από 160 εκπρόσωποι από 30 ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και παρατηρητές από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη Διάσκεψη συμμετείχαν πρόεδροι Εβραϊκών Κοινοτήτων και Οργανισμών, καθώς και επαγγελματίες σε θέματα ασφάλειας, αντιμετώπισης κρίσεων και επείγουσας ετοιμότητας, μαζί με αναλυτές ειδικούς σε γεωπολιτικά και κοινωνικά θέματα. Οι συμμετέχοντες μετέφεραν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την ανθεκτικότητα και την προσαρμογή των Κοινοτήτων, κυρίως και όχι μόνο, στις συνεχώς αυξανόμενες αντισημιτικές ενέργειες που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να έχουν τραγικά αποτελέσματα.

Οι συνεχείς αντισημιτικές ενέργειες τείνουν να επηρεάσουν τις δραστηριότητες των Κοινοτήτων με αποτέλεσμα να μην παρέχουν στα μέλη τους τις προβλεπόμενες υπηρεσίες. Σε κάποιες εβραϊκές Κοινότητες της Ευρώπης, οι Εβραίοι αποφεύγουν ή και φοβούνται να πάνε στη Συναγωγή, να στείλουν τα παιδιά τους σε Εβραϊκά Σχολεία και να λάβουν μέρος σε εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο. Έχει δημιουργηθεί μία σιωπηρή ατμόσφαιρα «φόβου» και απομάκρυνσης παρά τα συνεχώς αυξανόμενα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν οι υπεύθυνοι.

Η προσπάθεια αυτή «επιρροής» της εβραϊκής ζωής στην Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπισθεί συστηματικά και υπεύθυνα. Ο πρόεδρος του ECJC κ. Βενιαμίν Αλμπάλας στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε ότι ο «φόβος» πρέπει ν΄ αντικατασταθεί από την «ελπίδα» δημιουργώντας και διατηρώντας μια σύγχρονη, καλύτερη και πιο ελκυστική εβραϊκή ζωή στις Κοινότητές μας.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae