Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5394 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log in27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα μνημονευτεί η Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Ηρώων και Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος με σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της χώρας από τις κατά τόπους Περιφέρειες και τις Ισραηλιτικές Κοινότητες της Ελλάδος και θα περιλαμβάνουν καταθέσεις στεφάνων, ομιλίες, μουσικές παραστάσεις, κ.ά.

Η Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος τιμάται στην Ελλάδα από το 2004, οπότε η Ελληνική Βουλή ψήφισε νόμο ορίζοντας την 27η Ιανουαρίου ως την «Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος».  

Επίσημες τελετές θα γίνουν στην ΑΘΗΝΑ, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, στη ΛΑΡΙΣΑ, στο ΒΟΛΟ και στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

 
27.1.2016: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Η 27η Ιανουαρίου, ημερομηνία της απελευθέρωσης του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς-Μπιρκενάου, είναι η ημέρα που η διεθνής  Κοινότητα έχει αφιερώσει στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, του εγκλήματος της γενοκτονίας του εβραϊκού λαού από τη Ναζιστική Γερμανία. Αυτή τη συμβολική ημέρα κράτη και διεθνείς οργανισμοί ανανεώνουν τη δέσμευσή τους στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και στη διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Ορισμένες από τις δραστηριότητες και τα αφιερώματα που διοργανώνουν οι διεθνείς οργανισμοί για τη φετινή Ημέρα Μνήμης 2016:

- Με θέμα «Ολοκαύτωμα και ανθρώπινη αξιοπρέπεια» ο ΟΗΕ –που καθιέρωσε την παγκόσμια Ημέρα Μνήμης με Ψήφισμά του το 2005- μέσα από το πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώνει στοχεύει στο να αναδείξει τη σημασία και την αξία του αγαθού της αξιοπρέπειας του ατόμου. «Το Ολοκαύτωμα –που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή των δύο τρίτων του Ευρωπαϊκού Εβραϊσμού- παραμένει μια από τις οδυνηρότερες υπενθυμίσεις της αποτυχίας της Διεθνούς Κοινότητας να τους προστατεύσει», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του φετινού προγράμματος.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae