ΑΘΗΝΑ ΒΟΥΛΗ
ATHENS PARLIAMENT
ΑΘΗΝΑ ΒΟΥΛΗ
ATHENS PARLIAMENT
ΑΘΗΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ATHENS TOWN HALL
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
THESSALONIKH TOWN HALL
ΛΑΡΙΣΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
LARISSA TOWN HALL
ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ
IOANNINA CULTURAL CENTER
ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
CORFU TOWN HALL
ΧΑΛΚΙΔΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ
CHALKIDA HOLOCAUST MONUMENT
ΧΑΝΙΑ ΘΕΑΤΡΟ "ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ"
CHANIA THEATRE "MIKIS THEODORAKIS"
ΒΕΡΟΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
VEROIA TOWN HALL
ΚΑΒΑΛΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
KAVALA TOWN HALL
ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ
PREVEZA MUNICIPALITY'S WEB

Στη φετινή εκστρατεία WE REMEMBER, η Βουλή των Ελλήνων και δέκα δήμοι ανά την Ελλάδα μετέδωσαν ένα δυναμικό μήνυμα για την ανάγκη διατήρησης της Μνήμης του Ολοκαυτώματος και της καταπολέμησης του αντισημιτισμού με φωταγωγήσεις Δημαρχείων, κτηρίων και τοπόσημων. Τα Δημαρχεία της Αθήνας, της Κέρκυρας, της Καβάλας, της Βέροιας φωταγώγησαν τις προσόψεις τους με το επεξεργασμένο λογότυπο του WE REMEMBER 2024, το οποίο προβλήθηκε επίσης στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννίνων, στην πρόσοψη του Θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά, καθώς και στην αρχική σελίδα του ιστότοπου του Δήμου Πρέβεζας, όπου παρέμεινε ανεβασμένο για τρεις ημέρες. Στη Θεσσαλονίκη το σύνθημα WE REMEMBER συμπεριλήφθηκε στη γιγαντοαφίσα της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος που κάλυψε την πρόσοψη του Δημαρχείου. Επίσης, το Δημαρχείο της Λάρισας φωταγωγήθηκε μπλε, ενώ στη Χαλκίδα μέλη και φίλοι της Ισραηλιτικής Κοινότητας φωτογραφήθηκαν με πινακίδες WE REMEMBER στο Μνημείο Ολοκαυτώματος της πόλης.

Η ιστορία πίσω απ΄το ελληνικό λογότυπο WE REMEMBER

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το λογότυπο που διανεμήθηκε από το ΚΙΣΕ και προβλήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων και σε Δημαρχεία, φιλοτέχνησε η γραφίστρια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος Χάγια Κοέν.
Η μακέτα του WE REMEMBER διασώζει και διαιωνίζει ένα κομμάτι της ιστορίας του Ελληνικού Εβραϊσμού. Η απεικόνιση παραπέμπει στο Άουσβιτς καθώς συνδυάζει το λογότυπο της εκστρατείας για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, τα συρματοπλέγματα και το Αστέρι του Δαυίδ. Δεν πρόκειται όμως για ένα τυχαίο Αστέρι του Δαυίδ, ούτε για ένα γραφιστικό σχέδιο. Το υφασμάτινο Αστέρι του Δαυίδ προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη, δωρήθηκε στο ΕΜΕ από τον Ρούντολφ και την Έρικα Κούνιο-Αμαρίλιο και αποτελεί τμήμα της συλλογής του Μουσείου.