Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα, ο Ισραηλινός πιανίστας και συνθέτης Guy Mintus (πιάνο), με τους Oren Hardy (μπάσο) και Yonatan Rosen (ντραμς), συμμετέχουν στο φετινό 22o Athens Jazz Festival.

Η συναυλία τους θα γίνει την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, στις 22:00, στην Τεχνόπολη (Γκάζι, Πειραιώς 100). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά με τον Guy Mintus: Μια κοινή παρατήρηση για τον Ισραηλινό πιανίστα και συνθέτη είναι ότι συνδυάζει με άνεση και χαρακτηριστική ευκολία την κλασική του μουσική παιδεία με την ενεργειακή δυναμική ενός ροκ σταρ ή την αυτοσχεδιαστική ευρηματικότητα ενός ξεχωριστού τζάζμαν, φτιάχνοντας έτσι ένα μουσικό μείγμα που τον κάνει να ξεχωρίζει στην διεθνή τζαζ σκηνή. Οι μουσικές του ρίζες στις λαϊκές πολιτισμικές πηγές της Μέσης Ανατολής μπλέκουν δημιουργικά με τις κλασικές και τζαζ φόρμες και τεχνοτροπίες ώστε, τελικά, η μουσική του Guy Mintus να προκύπτει φυσικά μέσα από το διεθνικό χωνευτήριο της σύγχρονης τζαζ – όπως αντικατοπτρίζεται στους δίσκους που κυκλοφορεί με το τρίο του. Πολυβραβευμένος και πολυταξιδεμένος στα κυριότερα jazz spots του κόσμου, ο Guy Mintus είναι μια δημιουργική παράμετρος στο τζαζικό – και όχι μόνο – γίγνεσθαι.