Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4054 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΦΡΕΖΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ | Εκτύπωση |

Ο διακεκριμένος Βολιώτης μαέστρος Ερρίκος Φρεζής συγκαταλέγεται μεταξύ των διακεκριμένων μαέστρων που θα ανέβουν στο πόντιουμ της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ. Ο πρωτότοκος γιος του Ραφαήλ και της Υβόννης Φρεζή, θα διευθύνει το παραπάνω σύνολο στη συναυλία της 23ης Νοεμβρίου.

Από την Κυριακή 2 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή μεσημέρι στις 12:00 και για μία ώρα, τα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ θα μας ταξιδεύουν ζωντανά στον υπέροχο κόσμο της συμφωνικής μουσικής των χωρών της γης.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ υπό τη διεύθυνση γνωστών μαέστρων, θα προσφέρει κάθε Κυριακή μαθήματα «Μουσικής Γεωγραφίας», μέσα από συναυλίες οι οποίες θα πραγματοποιούνται στο studio C του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής και θα μεταδίδονται απευθείας από την τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ.

Κάθε εκπομπή θα είναι αφιερωμένη σε αντιπροσωπευτικούς συνθέτες μιας χώρας. Η «Μουσική Γεωγραφία» δεν είναι μια απλή σειρά συναυλιών ή τηλεοπτικών εκπομπών, αλλά μια ζωντανή παρουσίαση, με ευρηματικό τρόπο, των σημαντικότερων έργων της συμφωνικής μουσικής και απευθύνεται τόσο σε εκείνους που γνωρίζουν τα μυστικά της τέχνης των ήχων, όσο και σε αυτούς που θέλουν να τα ανακαλύψουν.

Ο Ερρίκος Φρεζής, Πρύτανης σπουδών στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου και διευθυντής του τμήματος Φωνητικής και Όπερας, διαπρέπει στο εξωτερικό και διευθύνει μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες.

Η σταδιοδρομία του ξεκίνησε το 1988 όταν ανέλαβε μουσικός προετοιμαστής και βοηθός μουσικού διευθυντή στο Στούντιο Όπερας στη Κρατική Όπερα Βιέννης. Το 1990 μετακινήθηκε (στη θέση του μουσικού προετοιμαστή) στη Λαϊκή Όπερα Βιέννης. Το 1992 βρέθηκε να εργάζεται ως διευθυντής ορχήστρας στην Όπερα της πόλης Ulm, το 1994 ανέλαβε διευθυντής ορχήστρας και διευθυντής μουσικών σπουδών στην όπερα της πόλης Saarbrücken. Δίδασκε παράλληλα στην εκεί Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και στο Τμήμα Συγκριτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου. Στην πόλη αυτή ίδρυσε το συγκρότημα σύγχρονης μουσικής PanArte, με το οποίο πραγματοποίησε πρωτοποριακές εκδηλώσεις.

Ο Ερρίκος Φρεζής διετέλεσε βοηθός διάσημων διευθυντών ορχήστρας όπως οι Leonhard Bernstein, Nikolaus Harnocourt, Donald Runnicles, Sir Georg Solti και Christoph von Dohnanyi. Κοινό και κριτικοί μιλούν με ενθουσιώδη σχόλια για την μουσική του κατάρτιση και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, που τον κατατάσσουν στους κορυφαίους του χώρου.

Πηγή: Ιστοσελίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae