Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5325 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΒΡΑΪΣΜΟΣ ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΠΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΕΛΟΥΣΑΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ/ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: Η ηγεσία του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη νέα δολοφονική επίθεση κατά Εβραίων στην Ιερουσαλήμ. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ένας ραββίνος, και περισσότεροι από 12 τραυματίστηκαν όταν δύο Άραβες τρομοκράτες εισέβαλαν σε Συναγωγή κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας και επιτέθηκαν στους πιστούς με ένα πιστόλι, ένα τσεκούρι και ένα μπαλτά. Οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών. Αυτή η τρομοκρατική επίθεση είναι η πιο αιματηρή που συνέβη στην Ιερουσαλήμ εδώ και πολλά χρόνια.

Ο πρόεδρος του WJC κ. Ρόναλντ Λόντερ δήλωσε: «Η σκέψη μας είναι στα θύματα και οι καρδιές μας συμπάσχουν με αυτές των οικογενειών των θυμάτων αυτού του φρικιαστικού εγκλήματος». Ο πρόεδρος του WJC δήλωσε ότι το λουτρό αίματος στη Συναγωγή Κεχιλά Μπνέι Τορά στη συνοικία Χαρ Νοφ ήταν «προφανώς το αποτέλεσμα μιας οργανωμένης εκστρατείας από παλαιστινιακές ομάδες των οποίων ο μοναδικός σκοπός είναι να υποκινήσουν το μίσος και τη βία κατά των εβραίων».  

Ο κ. Λόντερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπας, αλλά δήλωσε ότι για να είναι αξιόπιστος ο κ. Αμπάς έπρεπε να σταματήσει τη «μοχθηρή υποκίνηση μίσους εναντίον Ισραηλινών, η οποία γίνεται υπό την προεδρία του».

«Αντί να αντιτίθεται στους εξτρεμιστές εντός των τάξεων της Παλαιστινιακής Αρχής, ο κ. Αμπάς τους καλύπτει. Αν θέλει να διατηρήσει κάποια αξιοπιστία πρέπει τώρα να δείξει δυναμικό και σαφή ηγετικό ρόλο. Η από πλευράς του αποτυχία θα είχε καταστροφικές συνέπειες και πιθανώς θα διέκοπτε την ειρηνευτική διαδικασία για πολλά χρόνια. Οι αμέσως προσεχείς εβδομάδες θα δείξουν εάν είναι ένας αξιόπιστος Παλαιστίνιος ηγέτης»,  είπε χαρακτηριστικά ο Ρ. Λόντερ.

Ο πρόεδρος του WJC χαρακτήρισε εξοργιστικό το ότι τώρα σκοπίμως οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες στοχοποιούν τους οίκους προσευχής. «Οι οίκοι προσευχής παντού στον κόσμο είναι ιεροί. Όποιος επιτίθεται κατά ειρηνικών πιστών σε μια συναγωγή, σε ένα τζαμί ή σε μια εκκλησία δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν ειδεχθή εγκληματία».

Δελτίο Τύπου, World Jewish Congress 

18 Νοεμβρίου 2014

Διαβάστε σχετικά:

-Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του European Jewish Congress, 18 Νοεμβρίου 2014 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae