Σχετικά με τη βεβήλωση του Εβραϊκού νεκροταφείου Λάρισας έγιναν οι ακόλουθες καταδικαστικές δηλώσεις: 

* Δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου: 

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Ακολουθεί δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου της Λάρισας:

«Εκφράζω την αγανάκτηση, την οργή και τον αποτροπιασμό μου για τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου της Λάρισας. Η βάναυση αυτή προσβολή της μνήμης των Ελλήνων Εβραίων συμπολιτών μας συνιστά μια απαράδεκτή και ακατανόητη εγκληματική ενέργεια, την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απόλυτα και απερίφραστα.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σύλληψη των υπαιτίων της βέβηλης αυτής πράξης που προσβάλλει τη συλλογική μνήμη και συνείδηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Η Ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε κάθε προσπάθεια αναβίωσης του αντισημιτισμού και σε κάθε ρατσιστική ή ξενοφοβική πράξη βίας».

* Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κατριβάνου & Διώτη:

Ο αντισημιτισμός και ο νεοναζισμός μας απειλούν άμεσα

Η βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου της Λάρισας, με αγκυλωτούς σταυρούς και ναζιστικά απειλητικά συνθήματα είναι απεχθής και μας ανησυχεί. Όχι μόνο για την προσβολή της μνήμης των νεκρών, αλλά επειδή η πράξη έχει πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα και περιεχόμενο: παραπέμπει ευθέως στο μεγαλύτερο έγκλημα όλων των εποχών, το Ολοκαύτωμα.

Ο αντισημιτισμός και ο νεοναζισμός δεν απειλούν μόνο τους Εβραίους συμπολίτες μας, αλλά την κοινωνία, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία μας. Έτσι, λοιπόν, δεν αρκεί η έκφραση λύπης ή η γενικότερη καταγγελία, απαιτούμε από την πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές να καταδικάσουν απερίφραστα την πράξη και να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών και την αποτροπή ανάλογων αθλιοτήτων. Σε ό,τι μας αναλογεί, ως ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουμε ότι ο αγώνας κατά του νεοναζισμού, του αντισημιτισμού, της αναβίωσης του φυλετισμού και ρατσισμού είναι πρώτη προτεραιότητα.

* Δήλωση του υπευθύνου του τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ":

Το Ποτάμι καταδικάζει τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου

Το Ποτάμι καταδικάζει με όση δύναμη διαθέτει τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου της Λάρισας.

Ο αντισημιτισμός είναι μια μορφή ρατσισμού. Ας το έχουν αυτό υπόψη εκείνοι που εξακολουθούν να υποδαυλίζουν ή ακόμη και να υποστηρίζουν τέτοιες πράξεις.

Αλέξανδρος Μαλλιάς,
Υπεύθυνος του τομέα Διεθνών Σχέσεων και μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Διαλόγου

* Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του World Jewish Congress

* Δείτε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου του ΚΙΣΕ

* Δείτε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου της Ι.Κ. Αθηνών