Εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιήθηκε στις 27.1.2015 στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής και στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Π.Ε. Λάρισας και η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας.

Η εκδήλωση μνήμης ξεκίνησε από την Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στη συνέχεια στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας έγινε η κεντρική εκδήλωση που περιλάμβανε το άναμμα κεριών στη μνήμη των 6 εκατ. Εβραίων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επισήμων κει έγινε η κεντρική ομιλία από τον  Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο. Την παρουσίαση της εκδήλωσης και παρένθετα κείμενα επιμελήθηκε η κα Βασιλική Πανάγου, Αρχαιολόγος.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας «Μάνζαρος», από την Κέρκυρα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Σωκράτη Άνθη. Σολίστ ήταν η σοπράνο κα Λουίζα Κονέ.

Πηγή: ιστοσελίδα www.larissanet.gr

Σχετικά:

- Εκδήλωση του 5ου Γυμνασίου Λάρισας στην Πλατεία "Άννα Φράνκ" με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος 

- Ομιλία του Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου στην Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα  

- Συνέντευξη του προέδρου της Ι.Κ. Λάρισας και αντιπροέδρου του ΚΙΣΕ κ. Μώρις Μαγρίζου στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 27.1.15