Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3721 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΚΙΣΕ για τα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΑΝΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα τις  τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κοπεγχάγη που για μια ακόμη φορά στόχο είχαν την ελευθερία του λόγου και τους Εβραίους. Εκφράζει την αγανάκτηση και τη λύπη του για το ότι αθώοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και  ομόθρησκοί μας υπήρξαν και πάλι τα αθώα θύματα του φανατισμού, της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού.

Η ρητορική της καταδίκης των φαινομένων, από μόνη της, δεν αποτελεί ούτε επαρκή ούτε αποτελεσματική αντιμετώπιση. Η Πολιτεία, η Εκκλησία, οι κοινωνικές δυνάμεις της χώρας μας έχουν υποχρέωση να αναλάβουν συντονισμένη και πολυμέτωπη προσπάθεια, στην οποία μέτρα άμεσης πρόληψης και μέτρα πιο μακροπρόθεσμα, πρέπει να συνδυαστούν αποτελεσματικά, και επισημαίνουμε δε τον σπουδαίο ρόλο της Παιδείας και του Πολιτισμού σ’ αυτή την προσπάθεια.

Ταυτόχρονα ο Ελληνικός Εβραϊσμός εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την βάρβαρη δολοφονία 21 Χριστιανών συνανθρώπων μας, που αποκεφαλίστηκαν από τους Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη. Η διεθνής Κοινότητα οφείλει να θέσει ένα τέρμα στην έξαρση της παράλογης βίας που ασκείται εναντίον αθώων ανθρώπων, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος, και να θωρακίσει αποτελεσματικά την ανώτερη αξία του πολιτισμού μας, την αξία της ζωής, απέναντι στις δυνάμεις του μίσους, του τρόμου και της αδιάκοπης αιματοχυσίας.    

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Διαβάστε σχετικές ανακοινώσεις:

-του Υπουργείου Εξωτερικών

-της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC)

-του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC)

-του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου (EJC)

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae