Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5587 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡ. ΜΠΑΛΤΑΣ & Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜ. ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΩ. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, μαζί με το Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων, Γιώργο Καλαντζή,  επισκέφθηκαν στις 11 Μαΐου 2015, το 6ο Λύκειο Νέας Σμύρνης για να συγχαρούν τους μαθητές και τις μαθήτριες ενός δημόσιου σχολείου που αρίστευσαν στον «καλό αγώνα», κινητοποιώντας όχι μόνο τις γνώσεις που το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα τους παρείχε αλλά, κυρίως, τις ηθικές αρχές και αξίες που τους ενέπνευσαν οι καθηγητές και οι οικογένειές τους.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του 6ου Λυκείου Νέας Σμύρνης, με τη στήριξη των καθηγητών τους, δούλεψαν με  επιμονή και ζήλο για να παρουσιάσουν με το δικό τους τρόπο τη σημασία που έχει για την ανθρωπότητα, αλλά και για τον καθένα από μας ξεχωριστά, η ανάγκη να μην ξαναζήσει κανείς τον τρόμο του Ολοκαυτώματος. Ενάντια στην άρνηση της αλήθειας, πρόβαλλαν την αλήθεια των γεγονότων, αλλά και την αλήθεια όπως οι ίδιοι οι μαθητές την αντιλήφθηκαν, μέσα από τις μαρτυρίες των επιζησάντων. Η δουλειά τους ήταν τόσο υψηλού επιπέδου ώστε διακρίθηκε στο σχετικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και αποτέλεσε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο παγκόσμιο γεγονός που διοργανώνεται κάθε δύο έτη για να θυμόμαστε την ανάγκη να μην μένουμε απαθείς όταν το κακό πλησιάζει τον διπλανό μας.

Πηγή: Στοιχεία από το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae