Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τον αποτροπιασμό του Ελληνικού Εβραϊσμού και καταδικάζει τον εμπρησμό κατοικιών Παλαιστινίων από Ισραηλινούς εξτρεμιστές  που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός αθώου μωρού και τον σοβαρό τραυματισμό των γονέων του.

Είμαστε βέβαιοι, ότι μετά την άμεση καταδίκη της τρομοκρατικής αυτής ενέργειας από τον ίδιο τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανυάου και τις σχετικές εντολές του, οι ισραηλινές αρχές ασφαλείας θα εντοπίσουν και θα συλλάβουν τους τρομοκράτες για να τιμωρηθούν από την Iσραηλινή Δικαιοσύνη.

Ο πόνος για τον άδικο χαμό αθώων, είναι κοινός για όλους τους ανθρώπους που αντιστέκονται στο μίσος και στην τρομοκρατία, ανεξαρτήτως  χρώματος, καταγωγής ή θρησκεύματος. Τούτες τις ώρες, οφείλουμε όλοι μαζί - Εβραίοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι – να προσευχηθούμε για να σταματήσει επιτέλους η αιματοχυσία και για να επιτευχθεί μία δίκαιη και διαρκής ειρήνη στην περιοχή που θα διασφαλίζει την ειρηνική συμβίωση Ισραηλινών και Παλαιστινίων, σε δύο κράτη για δύο λαούς.      

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2015 

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ:

- AJC Strongly Condemns Fatal Arson Attack on West Bank Palestinian Family

- World Jewish Congress president condemns terror attack in Israel

- ADL Condemns Shocking Attack in West Bank; Calls on Settlement Leaders to Do More to Stop ‘Price Tag’ Terrorism

- CRIF: Indignation et émotion après l'attaque qui a coûté la vie à un enfant palestinien