Στις 3 & 4 Δεκεμβρίου 2015, το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) διοργάνωσε στις Βρυξέλλες την ετήσια συνάντηση των διευθυντών των Κεντρικών Ισραηλιτικών Οργανισμών της Ευρώπης στην οποία το ΚΙΣΕ εκπροσωπήθηκε από το διευθυντή κ. Ηλία Φρεζή.

Στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα που συζητήθηκαν περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων, ενημερωτικές συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κρίσιμα θέματα που απασχολούν τις Ισραηλιτικές Κοινότητες της Ευρώπης, όπως την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Κράτος του Ισραήλ, τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης, την ανταλλαγή πληροφοριών για την ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την προστασία και διατήρηση των μνημείων, καθώς και για θέματα διαχείρισης κρίσεων και ασφάλειας, κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης έγιναν εισηγήσεις και συζητήσεις με αξιωματούχους του working group on antisemitism, κ.κ. Juan Fernando Lopez Aguilar, Heinz Becker και Cecilia Wikstrom, καθώς και με την πρόσφατα διορισθείσα Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον αντισημιτισμό κα Katharina von Schnurbein.