Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3598 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ – Κυνηγώντας τους Ναζί» | Εκτύπωση |

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και οι εκδόσεις ΚΑΠΟΝ με αφορμή την ελληνική έκδοση του βιβλίου των Μπεάτε & Σερζ Κλαρσφέλντ «ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ – Κυνηγώντας τους Ναζί», σε μετάφραση της Καρίνας Λάμψα, διοργανώνουν εκδήλωση – συζήτηση παρουσία των συγγραφέων τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, στις 7 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.  

Κεντρικός ομιλητής: Σερζ Κλάρσφελντ

Συντονιστής: Νίκος Μπακουνάκης, δημοσιογράφος, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

Παρέμβαση: Σταύρος Ζουμπουλάκης, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Σχετικά με το βιβλίο:

Η διπλή αυτοβιογραφία ενός μυθικού ζευγαριού την εποχή των ναζί

Σ’ αυτή τη διπλή αυτοβιογραφία η Beate και ο Serge Klarsfeld θυμούνται 45 μαχητικά χρόνια, συνεχίζοντας έτσι τον αγώνα τους για τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

«Η συναρπαστική, ιδιωτική και δημόσια, ζωή του ζεύγους Klarsfeld, όπως τη διηγούνται οι ίδιοι.

Το ζεύγος τους είναι ένας μύθος, η ζωή τους µία εποποιία. Η ιστορία τους αρχίζει στην αποβάθρα του παρισινού μετρό, µε έναν κεραυνοβόλο έρωτα ανάμεσα στη νεαρή κόρη ενός στρατιώτη της Wehrmacht και τον γιο ενός Ρουμάνου Εβραίου που πέθανε στο Auschwitz.

Βλέποντας πρώην ναζί εγκληματίες να αποκτούν πρόσβαση σε υψηλά αξιώματα, θα στρατευθούν σε έναν πολύχρονο πεισματικό αγώνα, µε στόχο την απόδοση δικαιοσύνης. Θα καταδιώξουν φυγόδικους ναζί, όπως ο Alois Brunner ή ο Josef Mengele και θα σύρουν πολλούς, όπως τον διαβόητο «χασάπη της Λυών» Klaus Barbie, στα γαλλικά δικαστήρια.

Παράλληλα, θα κάνουν ένα τιτάνιο έργο για τη διατήρηση της μνήµης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, για το οποίο θα παρασηµοφορηθούν από τη Γαλλική και τη Γερμανική Δημοκρατία, όπως και από το κράτος του Ισραήλ».

Έχοντας σημειώσει σημαντική επιτυχία στη Γαλλία, το βιβλίο Αποµνηµονεύµατα κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καπόν, που διοργανώνουν µε την ευκαιρία αυτή µια παρουσίαση στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα.

Παρουσία των συγγραφέων

Είσοδος ελεύθερη

Πηγή: Γαλλικό Ινστιτούτο

Διαβάστε σχετικά:

-Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη που έδωσαν οι Μπεάτε και Σερζ Κλαρσφέλντ η οποία δημοσιεύτηκε την Κυριακή 10.1.2016 στο ένθετο "Κ" της εφημεριδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ".

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae