Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6406 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Μια Εβραιοπούλα στην αγκαλιά Ποντίων

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας, η εκδήλωση “Μια Εβραιοπούλα στην αγκαλιά Ποντίων”. 

Ομιλητές  ήταν η κα Στερίνα Ταμπώχ, επιζήσασα στην Γερμανική Κατοχή με θέμα:  “Η θαλπωρή της ποντιακής οικογένειας από την Βέροια σε μια Εβραιοπούλα στην Γερμανική κατοχή” και ο συγγραφέας Μιχάλης Χαραλαμπίδης με θέμα: “Ο Βησσαρίων και οι Εβραίοι,1460-1463”.

Ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας κ. Παύλος Σαρημιχαηλίδης καλωσόρισε τους καλεσμένους και τους παρευρισκομένους ως εκπρόσωπος των τριών συλλόγων, Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας & Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, αναφέροντας πως η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της 27ης Ιανουαρίου ως Πανευρωπαϊκής ημέρας μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και  αφιερώνεται στην οικογένεια των ποντίων από την Βέροια  και συγκεκριμένα από το χωριό Γεωργιανοί. Στην φιλόξενη οικογένεια που πήρε ένα μικρό κοριτσάκι μια Εβραιοπούλα  στην αγκαλιά της παρά τους κινδύνους που διέτρεχε με την κατάσταση που επικρατούσε τις μέρες εκείνες. Μία οικογένεια που έδωσε στο κοριτσάκι αυτό την οικογενειακή ζεστασιά, την οικογενειακή θαλπωρή και το μεγάλωσε σαν να ήταν δικό της παιδί. Την  οικογένεια του Γιάννη και της Σοφίας Γρηγοριάδη.

Στην εκδήλωση απεύθυναν  χαιρετισμό  ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ο δήμαρχος Βέροιας κ. Κώστας Βοργιαζίδης  και ο πρόεδρος της κοινότητας Γεωργιανών κ. Ηρακλής Σοφιανίδης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι  κ. Σαρηγιαννίδης Ευστάθιος και  κ. Καρατζιούλα Νίκη, ο πρόεδρος της Κοινοτικής Συνέλευσης της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Σολομών Παρέντε, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, ο εκπρόσωπος του στρατού, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ κ. Σοφιανίδης Γεώργιος,  ο πρόεδρος της ΑΝ.ΗΜΑ. κ. Τελιγιαννίδης Θεόφιλος  και πλήθος κόσμου.

[Πηγή: www.inveria.gr]

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae