Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4940 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΟΥΓΓΡΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Τα αποκαλυπτήρια αγάλματος ενός αντισημίτη υπουργού της δεκαετίας του 1940, του Γκιόργκι Ντονάτ, που επρόκειτο να γίνουν στη Βουδαπέστη, αναβλήθηκαν επ΄ αόριστον λόγω των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσε το αμφιλεγόμενο μνημείο. Ο Γκιόργκι Ντονάτ είχε υποστηρίξει την εφαρμογή αντισημιτικών νόμων την εποχή που μετείχε (1939 – 1944) στην κυβέρνηση του Μίκλος Χόρτι, συμμάχου του Χίτλερ.  Το άγαλμα επρόκειτο να τοποθετηθεί στον ίδιο δρόμο που βρίσκεται και το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Ουγγρικής πρωτεύουσας.

Το ΚΙΣ Ουγγαρίας ήταν το πρώτο που αντέδρασε στην τοποθέτηση του αγάλματος και σε δήλωση του πρόεδρού του αναφέρεται χαρακτηριστικά: «ο αντισημίτης πολιτικός δεν αξίζει να έχει άγαλμα στην Ουγγαρία».

Άμεση ήταν και η αντίδραση της Ομάδας Εργασίας για τον Αντισημιτισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (WGAS), που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η WGAS έχει αντιδράσει έντονα στην τοποθέτηση αγάλματος του Γιόργκι Ντονάτ στο κέντρο της Βουδαπέστης, ενός Ούγγρου πολιτικού που κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν διαβόητος για τις αντισημιτικές και τις ρατσιστικές του απόψεις. Τιμώντας έναν ορκισμένο Ναζί, ρατσιστή και αντισημίτη στην καρδία μίας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας είναι μεγάλη προσβολή για τα εκατοντάδες θύματα Ούγγρων Εβραίων που χάθηκαν κατά το Ολοκαύτωμα».         

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae