Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4547 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ "ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, 1941 - '44" | Εκτύπωση |

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, η Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ», διοργανώνει στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2017, μια ιστορική έκθεση βασισμένη στη σκοτεινή περίοδο της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα με τίτλο: «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ….. ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ». 

Το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος συμμετέχει στη προσπάθεια αυτή παρουσιάζοντας την έκθεση: «Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων, 1941-'44».

Η έκθεση αυτή, βασισμένη σε πρωτότυπο υλικό και καρπός μακροχρόνιας έρευνας,  διερευνά την κατάσταση της Ελλάδας στην Κατοχή, τη διαίρεση σε τρείς ζώνες κατοχής και τα πρώτα αντισημιτικά μέτρα των Γερμανών στη Θεσσαλονίκη. Ακολουθώντας τη χρονολογική σειρά των γεγονότων παρουσιάζει τις τύχες των εβραϊκών κοινοτήτων σε όλο τον ελλαδικό χώρο, ενώ συγχρόνως κάνει αναφορά σε όσους διέφυγαν προς τα βουνά ή στη Μέση Ανατολή και σε όσους κρύφτηκαν με τη βοήθεια συμπατριωτών τους. Επίσης, εξετάζει θέματα όπως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι επιζήσαντες, οι Δίκαιοι των Εθνών και η κατάσταση των κοινοτήτων που ανασυστάθηκαν μετά τον πόλεμο.

Ενημερωτικά κείμενα με πλούσιο πληροφοριακό περιεχόμενο συνοδεύουν το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης.
H έναρξη της έκθεσης είναι προγραμματισμένη για τις 27 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:00, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιανουαρίου - 3 Φεβρουαρίου 2017. Ώρες λειτουργίας: 10:00-20:00.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό-έντυπο υλικό για την έκθεση «Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων, 1941-'44» μπορείτε να επικοινωνείτε με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, Νίκης 39, 105 57 Αθήνα, τηλ.: 210-32 25 582, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. - Ώρες: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 14:30.

Για περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ….. ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ», μπορείτε να βρείτε στο Δελτίο Τύπου του «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» ή στο τηλ: 210-32 22 000, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , website: www.denlismono.org.

Πηγή: ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae