Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3717 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΌΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης δέχθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου, πρέσβη κ. Ronald S. Lauder, παρουσία του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστασίου Κουράκη και του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας–Ισραήλ και Προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Δημητρίου Σεβαστάκη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής καλωσόρισε τον  κ. Lauder και τον ενημέρωσε για την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα και ιδιαίτερα για τις συζητήσεις που είχε για θέματα αντισημιτισμού με επιστέγασμα την υπογραφή της Διακοινοβουλευτικής Διακήρυξης για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και άλλων εγκλημάτων μίσους, την οποία συνυπογράφουν κι άλλοι Πρόεδροι ευρωπαϊκών και όχι μόνον Κοινοβουλίων.

Όπως είπε ο κ. Βούτσης, «έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία γι’ αυτά τα ζητήματα, διότι στο παρελθόν είχαμε τέτοιες εκδηλώσεις και στην χώρα μας. Έχουμε όμως τη σχετική νομοθεσία πλέον, έτσι ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά, συνολικά, σε εκδηλώσεις έκφρασης ρατσιστικού μίσους, αντισημιτισμού και βίαιων συμπεριφορών». Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «έχουμε, επίσης, αυξημένη ευαισθησία γι’ αυτό το θέμα διότι ιδιαίτερα στην Ευρώπη, από τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, έχουν αρχίσει σε ορισμένες χώρες να αναβιώνουν φιλοφασιστικές και φιλοναζιστικές αντιλήψεις και πολιτικές σε κράτη ή σε περιθωριακές πολιτικές ομάδες, με αποτέλεσμα να έχουν και αντισημιτική συμπεριφορά. Τα γνωρίζουμε όλα αυτά κι είμαστε παρόντες στον αγώνα εναντίον αυτών των εκφράσεων που οδήγησαν στο παρελθόν στο αιματοκύλισμα την ήπειρό μας και στο πρωτοφανές, ιστορικά, Ολοκαύτωμα».

Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ισραηλινού Κογκρέσου εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δήλωσε ενήμερος για την επίσκεψη του κ. Βούτση στο Ισραήλ, για την οποία –όπως τόνισε– άκουσε καλά λόγια και συμπλήρωσε: «Βρίσκομαι εδώ για να καταλάβω περισσότερα για το τι γίνεται στην Ελλάδα αυτόν τον καιρό και να μπορέσω να μεταφέρω σχετικά μηνύματα προς τις ΗΠΑ. Έχω μάλιστα καλή σχέση με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ και θα μπορούσα να του μεταφέρω μηνύματα που εσείς θα επιθυμούσατε».  

Ο κ. Ronald S. Lauder επίσης ανέφερε: «Όταν μιλούμε για τον αντισημιτισμό, λίγες χώρες μπορούν να τον κατανοήσουν όπως η Ελλάδα, η οποία έζησε το φαινόμενο αυτό και βίωσε το ναζισμό στο παρελθόν. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι το στοιχείο αυτό υπάρχει αρκετά έντονο τον τελευταίο καιρό ή μάλλον ξαναεμφανίζεται στην Ελλάδα κι ελπίζουμε ότι κι εσείς κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να το κρατήσετε σε όσο γίνεται πιο χαμηλά επίπεδα». 

Πηγή: ιστοσελίδα της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae