Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5267 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΗμέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος 2007 PDF Εκτύπωση E-mail
  Στις 15 Απριλίου 2007 και μέσα σε κλίμα συγκίνησης ψάλθηκε στη Συναγωγή της Κοινότητας επιμνημόσυνη δέηση για τα έξι εκατομμύρια των Εβραίων της Ευρώπης που χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα μεταξύ των οποίων ήταν και οι 56.000 Ελληνες Εβραίοι της Θεσσαλονίκης.
   
Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, την οποία διοργάνωσε η Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, ήταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ηλίας Κουσκουβέλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή των Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης και στη συνεισφορά τους στην πορεία της πόλης.
   
Ο πρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Ντέιβιντ Σαλτιέλ, επεσήμανε ότι ο εβραϊκός πληθυσμός της Θεσσαλονίκης μπορεί με το Ολοκαύτωμα να αποδεκατίστηκε, αλλά κατόρθωσε μεταπολεμικά να σταθεί στα πόδια του και να έχει σήμερα σημαντική παρουσία στην πόλη.
   
Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρόξενος των ΗΠΑ, οι βουλευτές της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, Τάσος Σπηλιόπουλος, του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Μαγκριώτης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Αναμμα κεριών από τον πρόεδρο της Ι.Κ.Θ. και επιζώντες του Ολοκαυτώματος

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae