Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3577 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΣΕΛ ΝΑΤΖΑΡΗ | Εκτύπωση |

Η Έδρα Εβραϊκών Σπουδών του ΑΠΘ και η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το Σάββατο 22 Απρίλιου 2017 και ώρα 18:30 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στο Αμφιθέατρο Στέφανος Δραγούμης, στρογγυλή τράπεζα με θέμα: «Η ζωή και η μαρτυρία του Μαρσέλ Νατζαρή». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την επανέκδοση του χειρόγραφου του Μαρσέλ Νατζαρή, ενός από τα ελάχιστα που βρέθηκαν στα στρατόπεδα. Η μαρτυρία αυτή βρέθηκε μόλις το 1980 κρυμμένη σε ένα παγούρι στο στρατόπεδο Μπίρκεναου. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ι.Κ. Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Γιόμ Ασοά, της Ημέρας Πένθους, η οποία τιμάται από όλους τους Εβραίους ανά τον κόσμο, ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη των 6.000.000 θυμάτων του Ολοκαυτώματος (Σοά).

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η κα Νέλυ Νατζαρή Λεόν, κόρη του Μαρσέλ Νατζαρή, η Δρ. Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια ΑΠΘ και επιμελήτρια της πρώτης έκδοσης της μαρτυρίας, η Δρ. Πάβελ Πολιάν, ερευνητής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και ο Δρ. Γιάννης Καρράς, μεταδιδακτορικός στο πανεπιστήμιο του Freiburg.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δρ. Ευάγγελος Χεκίμογλου.

Θα υπάρξει ταυτόχρονη διερμηνεία από τα Ρωσικά στα Ελληνικά.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae