Μόνον ντροπή και αγανάκτηση μπορεί να νοιώθει κάποιος, αντιλαμβανόμενος αυτό που συνέβη στη Λάρισα, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017. Το επαίσχυντο και λυπηρό περιστατικό της βεβήλωσης του Μνημείου Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Λάρισας, το οποίο είναι και το πρώτο Μνημείο Ολοκαυτώματος που ανεγέρθηκε στην Ελλάδα το 1987, στη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων που εκτοπίστηκαν και εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα του θανάτου. Αυτό το ιδιαίτερης σημασίας μνημείο βεβήλωσε με χυδαιότητα, με απρεπέστατες εκφράσεις και πράξεις ένας ρασοφόρος -δήθεν κληρικός- ο οποίος πάντως δεν έχει σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος. Την ίδια ημέρα σκορπίστηκαν φέιγ βολάν παρόμοιου περιεχομένου στο μνημείο και την Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων της Λάρισας.

Η υπόθεση ανήκει στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ζητά από τις αρμόδιες Αρχές να προβούν στην άμεση σύλληψη του δράστη και στην παραπομπή του στην Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, το ΚΙΣΕ εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι τόσο η κοινωνία της Λάρισας όσο και όλοι οι τοπικοί φορείς θα αποδοκιμάσουν έντονα το περιστατικό, θα απομονώσουν τους δράστες και θα σεβαστούν το Μνημείο Ολοκαυτώματος της Λάρισας και την Εβραϊκή Κοινότητα που είναι αναπόσπαστο τμήμα της πόλης. Θα προστατεύσουν, τελικά, τον ίδιο τον πολιτισμό της πόλης, όπως οι δημότες της Λάρισας έχουν αποδείξει στο διάβα της ιστορίας.

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2017

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

- Η Ιερά Σύνοδος για τον αυτοαποκαλούμενο «πατήρ Κλεομένη»

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

- ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ:Φέιγ βολάν στην Πλατεία Εβραίων της Λάρισας