Ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Γενς Πλαίτνερ επισκέφτηκε την 1η Αυγούστου 2017 τη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη επίσκεψη του νέου Πρέσβη στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιήθηκε πολύ σύντομα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, θέλοντας έτσι να υπογραμμίσει τις παραδοσιακά καλές και στενές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας και της Γερμανίας. Στη Θεσσαλονίκη ο κ. Πλαίτνερ επισκέφτηκε το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop), όπου συνομίλησε με τον Διευθυντή κ. James Calleja. Στη συνέχεια επισκέφτηκε την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης. Εκεί ο κ. Πρέσβης συνάντησε τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, καθώς και άλλους εκπροσώπους της κοινότητας.

Θέμα συζήτησης τόσο στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, όσο και στη μετέπειτα συνάντηση του κ. Πρέσβη με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλυψώ Γούλα, ήταν μεταξύ άλλων το Μουσείο Ολοκαυτώματος, την ανέγερση του οποίου στηρίζει η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση με 10 εκ. Ευρώ. Ο Δήμαρχος κ. Μπουτάρης εξήρε την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη σε διάφορους τομείς.

Πηγή: Ιστοσελίδα Γερμανικών Αποστολών στην Ελλάδα. "Επίσκεψη σε φίλους: Ο Πρέσβης Πλαίτνερ επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη".