Φόρο τιμής στα θύματα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, αποτίουν στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Αθήνας, πολιτικοί, δημοτικοί φορείς και πολίτες.

Στόχος η δέσμευση όλων για επαγρύπνηση προκειμένου να μην επαναληφθούν «Ποτέ Ξανά» ανάλογες απάνθρωπες θηριωδίες στον πλανήτη. Στο μνημείο, που βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Ερμού και Εύβουλου, έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να συμμετάσχει στην τελετή για την «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος».

Η ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΘΗΝΑΣ: Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθήνας Μίνος Μωυσής, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, τόνισε ότι «σήμερα είναι ημέρα μνήμης για τα θύματα του ολοκαυτώματος και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής υπάρχει ένα πρόγραμμα για να τιμήσουμε τα θύματα του ολοκαυτώματος. Είναι μια σημαντική ημέρα για όλη την ανθρωπότητα. Γιατί αυτό ήταν ένα έγκλημα όχι μόνο κατά των Εβραίων αλλά κατά της ανθρωπότητας. Η Ελλάδα -κατέληξεο κ. Μωυσής -θρήνησε περίπου 60.000 νεκρούς την περίοδο του ολοκαυτώματος».

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Στεφάνια έχουν σταλεί από την προεδρία της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, πρεσβείες, εβραϊκούς οργανισμούς και κοινότητες της Ελλάδας. Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών βρίσκεται ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος. Πριν από λίγο προσήλθε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, o βουλευτής και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος   καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. Εκ μέρους του δημάρχου Αθηναίων παρίσταται ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης.

Κώστας Κορέλλης

ΠΗΓΗ: athina984.gr