Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4139 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΘρησκευτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις PDF Εκτύπωση E-mail
  Το πρωϊ της Παρασκευής, 21.6.02, οι εκδρομείς, με επικεφαλής τους εκπροσώπους του ΚΙΣ και των Κοινοτήτων, επισκέφθηκαν το εβραϊκό νεκροταφείο του νησιού όπου αναπέμφθηκε επιμνημόσυνη δέηση (ασκαβά) στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
    Οι επισκέπτες με συγκίνηση συμμετείχαν και στις θρησκευτικές λειτουργίες του Σαμπάτ -την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο- οι οποίες τελέστηκαν από τον κ. Χ. Ισχακή, ξαναζωντανεύοντας έτσι την ιστορική Συναγωγή "Καλ Σαλώμ" της πόλης.
    Το βράδυ του Σαββάτου, 22.6.02, έγινε στον αύλειο χώρο του Παλατιού Μεγάρου Μαγίστρου -Παλάτι των Ιπποτών- εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον επίτιμο έφορο αρχαιοτήτων κ. Ηλία Κόλλια, ο οποίος μίλησε για την ιστορία και το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ρόδου. Την εκδήλωση χαιρέτισε με σύντομη ομιλία της η πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ι.Κ. Ρόδου κα Μπέλλα Ρέστη, η οποία καλωσόρισε τους επισκέπτες τονίζοντας χαρακτηριστικά: "…Η παρουσία σας εδώ μάς γεμίζει συγκίνηση διότι αποδεικνύει ότι έχετε διατηρήσει ζωντανή την ανάμνηση της γενέτειρας Ρόδου, της εβραϊκής παράδοσης, αλλά και τη μνήμη των αδικοχαμένων αδελφών μας. Μάς γεμίζει, επίσης, χαρά διότι ξαναζωντανεύει την 'Τζουντερία' και το Καλ με εβραϊκές φωνές και λαδίνο ακούσματα. Γι΄ αυτό και σας ευχαριστούμε όλους…". Επίσης, η κα Ρέστη αναφέρθηκε στο χαρακτήρα και τη σημασία των εκδηλώσεων. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο πρόεδρος του ΚΙΣ κ. Μωϋσής Κωνσταντίνης.

    Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Εβραϊκή Χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, η οποία, υπό τη διεύθυνση του κ. Σάκη Νεγρίν, ερμήνευσε σεφαραδίτικα και εβραϊκά τραγούδια.

Από τη συναυλία της Χορωδίας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae