Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4270 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

«Το Σάββατο, την πιο ιερή μέρα στην Ιουδαϊκή θρησκεία, επιβάλλεται και συνηθίζουμε να απέχουμε από καθημερινές δραστηριότητες και βέβαια και από ανακοινώσεις. Στο πλαίσιο αυτής της σχεδόν απόλυτης αυστηρότητας τήρησης της αργίας του Σαββάτου, υπάρχουν και εξαιρέσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με την αντιμετώπιση της απειλής μιας ζωής ή ενός μεγάλου πόνου.

Τέτοιος είναι και ο πόνος που μας προκάλεσε, σήμερα ημέρα Σάββατο 5 Μαϊου 2018, η αποκάλυψη ενός νέο κύματος βανδαλισμών στο Εβραϊκό Τμήμα του Γ’ Νεκροταφείου στη Νίκαια.

Άγνωστοι εισήλθαν στη διάρκεια της νύχτας στο Νεκροταφείο μας και κατέστρεψαν εννιά αναμνηστικούς μαρμάρινους ορθοστάτες κλωτσώντας τους με μανία με αποτέλεσμα να αποκολληθούν από τις βάσεις τους και να θρυμματιστούν με την πρόσκρουση στο έδαφος. Αυτές οι μαρμάρινες πλάκες χρησιμοποιούνται για τη σήμανση των τομέων του Νεκροταφείου μας και είναι αφιερωμένες στη μνήμη νεκρών από τις οικογένειές τους.

Η εικόνα είναι αποκρουστική και η απογοήτευσή μας μεγάλη. Δεν είναι η πρώτη φορά που αντικρίζουμε το αποτέλεσμα μιας πράξης βεβήλωσης στο Νεκροταφείο μας, είναι όμως η πρώτη φορά που διαπιστώνουμε ότι η πράξη έγινε οργανωμένα και με σχέδιο σε τμήμα του Νεκροταφείου που δεν είναι ορατό από τις όμορες κατοικίες και με απίστευτη μανία. Η θέα των αποτελεσμάτων αυτής της ανίερης πράξης, μας προκαλεί βαθιά θλίψη και θυμό.

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει, ήδη δε έχουν γίνει και τα πρώτα βήματα από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής που άμεσα προσήλθαν στο χώρο για τη συλλογή των στοιχείων.

Πέρα όμως από το Νόμο, κάνουμε έκκληση στους θεσμούς της συντεταγμένης Πολιτείας, στη Δικαιοσύνη, στις Θρησκευτικές και Πνευματικές αρχές της χώρας και στην Κοινωνία των Πολιτών, να καταδικάσουν απερίφραστα και χωρίς καμιά επιφύλαξη τη βεβήλωση αυτή και να σταθούν με απόλυτα μηδενική ανοχή ενάντιοι σε τέτοια φαινόμενα βίας και μισαλλοδοξίας. Δεν υπάρχει χειρότερη ένδειξη ηθικής κατάπτωσης μιας Κοινωνίας από την βεβήλωση ενός Νεκροταφείου και την ασέβεια απέναντι στους νεκρούς.

Δεν πρόκειται μόνο για πράξη που αφορά την Κοινότητά μας και καταγράφεται ως ένα από τα πιο βίαια και σημαντικά αντισημιτικά γεγονότα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, αλλά για ενέργεια που πλήττει βάναυσα το σύνολο της Κοινωνίας, τις αξίες και τις αρχές ενός ευνομούμενου Κράτους.
Και για τους λόγους αυτούς ζητάμε από τους πάντες να εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια ώστε ποτέ να μην επαναληφθεί σε βάρος οποιουδήποτε».

ΠΗΓΗ: Ι.Κ. ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:
-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

- ΒΕΒΗΛΩΣΗ του ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ

 

 

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae