Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5399 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2019 PDF Εκτύπωση E-mail

To Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC), σε συνεργασία με Τμήμα Αντιμετώπισης Αντισημιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διοργάνωσε στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, στις 23 Ιανουαρίου 2019, τελετή για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Αντόνιο Ταγιάνι στην ομιλία του τόνισε πως το μήνυμα του Ευρωκοινοβουλίου είναι ξεκάθαρο: «Δεν υπάρχει χώρος για κανένα είδος μίσους στην Ευρώπη. Υποσχόμαστε ότι όλοι μαζί θα το καταπολεμήσουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε νόημα και να κάνουμε πράξη τη φράση ‘ΠΟΤΕ ΠΙΑ’».

Τον χαιρετισμό του προέδρου του EJC Δρ. Μοσέ Κάντορ ανέγνωσε η αντιπρόεδρος του EJC κα Ράγια Καλένοβα στον οποίο επισημαίνεται η ανάγκη ετοιμότητας και επαγρύπνησης, διότι η Ευρώπη βιώνει και πάλι την άνοδο των άκρων στην πολιτική και θεωρείται επιβεβλημένη η ενίσχυση των κεντρώων πολιτικών παρατάξεων. 

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο πρόεδρος του Εβραϊκού Πρακτορείου του Ισραήλ κ. Ισαάκ Χέρτζογκ, ο οποίος τόνισε ότι το Ισραήλ όχι μόνο θα διατηρήσει άσβεστη τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, αλλά και θα καταπολεμήσει παντού τα φαινόμενα αντισημιτισμού οπουδήποτε στον κόσμο και ειδικότερα στη Ευρώπη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Πρωθυπουργός της Ρουμανίας, ως προεδρεύουσας χώρας της ΕΕ για την περίοδο αυτή, επιζώντες του Ολοκαυτώματος, ηγέτες της Ε.Ε., μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πρεσβευτές, Πρόεδροι των εβραϊκών κοινοτήτων της Ευρώπης, θρησκευτικοί ηγέτες και γνωστοί διανοούμενοι και καλλιτέχνες.

Τον Ελληνικό Εβραϊσμό εκπροσώπησε ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Βενιαμίν Αλμπάλας, ο οποίος μετείχε επίσης στη Γενική Συνέλευση του EJC και στην ειδική συνεδρία του European Jewish Fund.

ΠΗΓΗ: EJC, 23.1.2019

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae