Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2673 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ την ΠΡΟΕΔΡΙΑ του IHRA για το 2019 PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 18.4.19 έγινε, στην κατοικία του Πρέσβη του Λουξεμβούργου στην Αθήνα κ. Πολ Στάινμετς, η τελετή παράδοσης παραλαβής της προεδρίας του ΙHRA από την Ιταλία στο Λουξεμβούργο που αναλαμβάνει τα ηνία της Διεθνούς Συμμαχίας για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος για το 2019. Κατά την εκδήλωση παρατέθηκε γεύμα εργασίας και συζήτηση για τις φετινές εκδηλώσεις του IHRA, που προγραμματίζεται να γίνουν στη Βέροια, μια πόλη που διατηρεί ζωντανά τα εβραϊκά πολιτισμικά χαρακτηριστικά της -με την παραδοσιακή συνοικία Μπαρμπούτα και την ανακαινισμένη Συναγωγή- παρά τον αφανισμό της εβραϊκής κοινότητας στο Ολοκαύτωμα.

O κ. Σταϊνμετς τόνισε ότι το Λουξεμβούργο θα υλοποιήσει τα προγράμματα που θα αποφασισθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι το 2019 συμπληρώνονται 75 χρόνια από τον εκτοπισμό των Εβραίων από πολλές Ελληνικές πόλεις, καθώς και τα 20 χρόνια από τη διακήρυξη της Στοκχόλμης με την οποία δημιουργήθηκε η Διεθνής Συμμαχία για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Πρέσβης του Ισραήλ κα Μπεν-Αμπα, ο Επιτετραμμένος της Ιταλικής πρεσβείας κ. Σκαράντε, ο Πρόξενος του Λουξεμβούργου κ. Γκρέτεν και ο πολιτιστικός ακόλουθος κ. Κιούσης, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, εκ μέρους της Ελληνικής Επιτροπής στον IHRA o κ. Πολυδωράκης, προϊστάμενος του Ιστορικού & Διπλωματικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών, εκ μέρους του ΚΙΣΕ o Πρόεδρος και ο Γ.Γ. του Δ.Σ. κ.κ. Σαλτιέλ και Ελιέζερ, η κα Εζρατή από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του ΚΙΣΕ, εκ μέρους του ΕΜΕ η Διευθύντρια κα Ζανέτ Μπαττίνου, ο μαέστρος κ. Ορφανίδης, καθώς και η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, η οποία έχει εκπονήσει το πρόγραμμα μιας ενδιαφέρουσας διαδραστικής πολιτιστικής πρωτοβουλίας που θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια, στις 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι συναρμόδιοι φορείς συζήτησαν τον εμπλουτισμό του προγράμματος εκδηλώσεων με στόχο να αναδειχθούν οι πτυχές του Ολοκαυτώματος και η τοπική ιστορία.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae