Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4222 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Ι.Κ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ PIERCE PDF Εκτύπωση E-mail

Με  πολλή χαρά και ευχαρίστηση υποδεχθήκαμε στις 2 Μαΐου 2019 στη Συναγωγή Τρικάλων και στο Πνευματικό  Κέντρο  τους μαθητές του Τμήματος Εβραϊκών Σπουδών της Α΄ Γυμνασίου του Αμερικανικού  Κολεγίου Pierce στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης. Τα παιδιά συνοδεύονταν από την υπεύθυνη του προγράμματος κα Rivkah Carl.

Τους μαθητές υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Ι.Κ. Τρικάλων κ. Ιακώβος Βενουζίου, ο οποίος τους μίλησε για τη Συναγωγή και για την εβραϊκή παρουσία στα Τρίκαλα. Στη Συναγωγή Τρικάλων πραγματοποιούνται εργασίες αναστήλωσης και τα παιδιά ενδιαφέρθηκαν να μάθουν λεπτομέρειες για το έργο αυτό.  

Η ξενάγηση  συνεχίστηκε  με την επίσκεψη των μαθητών στο Μνημείο Ολοκαυτώματος των Τρικάλων, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία του διωγμού και της εξόντωσης 139 Εβραίων της πόλης στα ναζιστικά στρατόπεδα. Ο κ. Βενουζίου τους εξήγησε τους συμβολισμούς του Μνημείου, όπου η σιδηροδρομική γραμμή συμβολίζει τον εκτοπισμό των εβραίων με τα τρένα και σχηματίζει ένα δάκρυ.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν και το Πνευματικό Κέντρο της Κοινότητας και περιηγήθηκαν στο χώρο όπου φυλάσσονται προσωρινά τα σεφαρείμ, όλα τα ιερά βιβλία και ο ιματισμός της Συναγωγής μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης.

Ελπίζουμε  ότι  τα παιδιά θα μεταφέρουν  την εμπειρία  αυτή  στις οικογένειές  τους, τους ευχηθήκαμε  καλή επιτυχία  στη  ζωή τους  και τα καλέσαμε  να επισκεφθούν και πάλι της Συναγωγή όταν θα γίνουν τα εγκαίνια της μετά την ανακαίνισή της.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae