Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4375 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΥΤΟΣ» | Εκτύπωση |

Στα πλαίσια των εργασιών του Διεθνούς Θερινού Σχολείου «Πολιτισμικό Τραύμα» που λειτουργεί κάτω από την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα πραγματοποιηθούν στη Σκάλα Καλλονής της Λέσβου, το διάστημα 20-26 Αυγούστου, οι εργασίες του φετινού θερινού σχολείου με τίτλο «Η θρησκευτική διάσταση του πολιτισμικού τραύματος» και θέμα του ο τρόπος με τον οποίον η θρησκεία των θυμάτων γενοκτονίας επηρεάζει το πώς συλλαμβάνεται η θηριωδία που υπέστησαν, και τη διαδικασία της επούλωσης του τραύματος στα πλαίσια της κοινοτικής ζωής τους.

Σε αυτό το πλαίσιο θα διερευνηθούν τρεις ιστορικές περιπτώσεις που παραπέμπουν σε διαφορετικές εποχές και θρησκείες: Η γενοκτονία των Ελληνο-ορθόδοξων της Μικράς Ασίας (1913-1922), το Ολοκαύτωμα της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης (1943), και η γενοκτονία της κοινότητας των Γιαζίντι (2012-).

Κάθε μία από αυτές τις τρεις περιπτώσεις θα παρουσιάζεται ξεχωριστά από ένα πάνελ ομιλητών που θα αποτελείται από έναν ακαδημαϊκό με ερευνητικό έργο επί του θέματος, και δύο μέλη της τραυματικής κοινότητας. Η γλώσσα του θερινού σχολείου είναι η αγγλική.

Στις εργασίες του Διεθνούς Θερινού Σχολείου, το ΚΙΣΕ θα εκπροσωπηθεί από τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Βενιαμίν Αλμπάλα, ο οποίος θα μιλήσει για την προσωπική του ιστορία ως κρυμμένο παιδί της Κατοχής. Επίσης, ο κ. Πωλ Χάγουελ θα μιλήσει για την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.   

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΗΓΗ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae