Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5111 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟΜΙΛΙΑ ΠΩΛ ΧΑΓΟΥΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗ ΝΕΛΛΗΣ ΚΑΜΧΗ-ΣΕΦΙΧΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στα πλαίσια των Ημερών Φυσιολογίας στη Μάνη 2019, οι «ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ» διοργάνωσαν στις 5.10.2019 συνεδρία με θέμα «Η Ιστορία της Νέλλης Καμχή - Σεφιχά: Μια ιστορία συνύπαρξης & αλληλοβοήθειας» με ομιλητή τον κ. Πωλ Ισαάκ Χάγουελ, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Ph.D. (University of California, Berkeley), Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην “International Holocaust Remembrance Alliance” (IHRA), Μέλος της Ακαδημαϊκής Ομάδας Εργασίας (AWG) & Μέλος της Επιτροπής για τη «Γενοκτονία των Ρομά».

Συναισθηματικά φορτισμένος ο Πρόεδρος των «ΟΜΟΙΩΝ της ΜΑΝΗΣ» καθηγητής κ. Μιχάλης Κουτσιλιέρης παρουσίασε την τιμώμενη κα Νέλλη Καμχή-Σεφιχά, η οποία ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη για να παραβρεθεί στη Μάνη που άλλοτε έδωσε καταφύγιο στην ίδια και την οικογένειά της, συνοδευόμενη από το γιό της κ. Λάρρυ Σεφιχά, αντιπρόεδρο του Κοιν. Συμβουλίου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και οικογενειακούς φίλους.

Ο κ. Πωλ Ισαάκ Χάγουελ ανέλαβε να παρουσιάσει την ιστορία της, πως η οικογένεια της 5χρονης Νέλλης βρήκε καταφύγιο στον Κότρωνα, και αργότερα σε μια στάνη λίγο παραπάνω. Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης μνήμης η Νέλλη βρέθηκε ξανά στα ίδια μέρη του Κότρωνα συνοδευόμενη από τον καταγόμενο από την περιοχή Πρόεδρο των «ΟΜΟΙΩΝ της ΜΑΝΗΣ», κ. Μιχάλη Κουτσιλιέρη.

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες που παραχώρησε η ίδια η Νέλλη, αλλά και ιστορικά ντοκουμέντα της εποχής παρουσιάστηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση από τον Δρ. Χάγουελ.  

Σύσσωμο το Δ.Σ. των «ΟΜΟΙΩΝ της ΜΑΝΗΣ» παρουσία του Κοτρωνιώτη αντιδημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Παναγιώτη Τσιριγώτη απέδωσε τιμές και αναμνηστικά στην κα Νέλλη Καμχή – Σεφιχά και τον κ. Πωλ-Ισαάκ Χάγουελ, ενώ η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με την παιδική ορχήστρα του κ. Μπάμπη Γούλα και επιμέλεια του κ. Δημήτρη Ροζάκη να τραγουδούν «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ» και να γεμίζουν δάκρυα συγκίνησης όλους τους παρευρισκόμενους.

Την παιδική ορχήστρα απαρτίζουν αλφαβητικά οι: Λου Ασσάφ (κιθάρα, τραγούδι) Ευγενία Βρέλλη (Φλάουτο), Βάγια Γούλα (κιθάρα), Κωνσταντίνος Γούλας (κιθάρα), Γιώργος Μπουτεράκος (μπουζούκι), Παναγιώτα Μπουτεράκου (τραγούδι), Χάρης Μπουτεράκος (κιθάρα), Ηρώ Μυριλάκου (κιθάρα), Παρασκευή Νικολακάκη (τραγούδι), Γιώργος Παπαδάκος (κιθάρα), Δημήτρης Παπαδάκος (κιθάρα), Θωμάς Παπαδάκος (κιθάρα), Άγγελος Σπανακάς (κιθάρα). Αποκορύφωση της μικρής συναυλίας η τρυφερή, υπέροχη φωνή της 11χρονης Lou Assaf που τραγούδησε προς τιμήν της Νέλλης δυο τραγούδια του Ισραήλ «Jerusalem of Gold» και «Hine ma tov» και της πρόσφερε λουλούδια από τα παιδιά του Κότρωνα με αγάπη.

ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΟΜΟΙΟΙ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ", 10.10.2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΠΩΛ ΧΑΓΟΥΕΛ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae