Στις 11 Νοεμβρίου 2019 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ολοκαυτώματος,  στα πλαίσια των εκδηλώσεων του IHRA, που έγιναν στα Τρίκαλα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτριο Παπαστεργίου και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων για την έμπρακτη συμπαράσταση στη δημιουργία του Μνημείου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ) κ. Δαυϊδ Σαλτιέλ για τη στήριξή του στο στήσιμο του Μνημείου, αλλά και την πλήρη συμμετοχή του στην έναρξη, πραγματοποίηση και ολοκλήρωση του έργου της ανακαίνισης της Συναγωγής Τρικάλων.

Ο Πρόεδρος με δική του πρωτοβουλία επέτυχε τη χρηματοδότηση, (κατά το μεγαλύτερο μέρος) από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας,  ως αποζημίωση των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Τρικαλινών Εβραίων. Παράλληλα ανέλαβε και όλη τη λογιστική και τεχνική διαδικασία του έργου Ανακαίνισης της Συναγωγής Τρικάλων με το υπαλληλικό προσωπικό της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Ευχαριστούμε επίσης όλες τις Ισραηλιτικές Κοινότητες της Ελλάδος, καθώς και όλους τους Εβραίους της Ελλάδος που ενίσχυσαν οικονομικά και βοήθησαν στην ολοκλήρωση του έργου ανακαίνισης της Συναγωγής των Τρικάλων.

Δελτίο Τύπου Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων, 11.11.2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ