Από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου 2019 έγινε στην Ιερουσαλήμ η ιδρυτική συνάντηση του Ελληνο-Ισραηλινού Φόρουμ, το οποίο δημιουργήθηκε από το Διεθνές Κέντρο Μπενέ Μπερίτ με τη στενή συνεργασία του Μπενέ Μπερίτ Ελλάδος και Ισραηλινών ειδικών. Βασικός στόχος του Φόρουμ είναι η περαιτέρω σύσφιξη και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 30 ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και τα μέλη της ελληνικής εβραϊκής αντιπροσωπείας Βίκτωρ Ισ. Ελιέζερ, Γενικός Γραμματέας ΚΙΣΕ, ο οποίος μίλησε για τον αντισημιτισμό, Βίκτωρας Μπατής, πρόεδρος του Μπενέ Μπερίτ Ελλάδος και ο Ραββίνος Αθηνών κ. Γκαμπριέλ Νεγρίν.

 Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το στρατηγικό ρόλο των δημοκρατικών χωρών της Μεσογείου, την οικονομία, τη διένεξη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινιών, τις καινοτόμες τεχνολογίες, τον τουρισμό, την ανθρωπιστική βοήθεια και τις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις.   

Την τελευταία ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Γιάντ Βασέμ, όπου τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας κατέθεσαν στεφάνια κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής.