Στις 26.1.2020, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Φλώρινας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργάνωσαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, από ιστορικής άποψης, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και εκδήλωση μνήμης με τίτλο "Απόντες στη γενέθλια γη", στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κατά την εκδήλωση έγιναν εισηγήσεις από τον Κωνσταντίνο Σεχίδη, Υποψήφιο διδάκτωρα, Δ/ντή του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας με θέμα «Η Εβραϊκή Κοινότητα της Φλώρινας (…-1970), την Δρα Παρασκευή Γκόλια, Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Θ. Κάστανος» με θέμα “Νόστος – «Ζούσαμε όλοι σαν αδέλφια»”, την  Δρα Βασιλική Βόντσα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, η οποία μίλησε για το ιστορικό χρέος της σύγχρονης εκπαίδευσης να μην επιτρέψει να εκκολαφθεί το αβγό του φιδιού και τον εκπαιδευτικό αναστοχασμό με αφορμή το Ολοκαύτωμα και τον Γιάννη Κασκαμανίδη, Δρα Παιδαγωγικής, δάσκαλο με θέμα «Παιδαγωγική για την Ειρήνη και την Δημοκρατία. Η περίπτωση του Ολοκαυτώματος...».

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Αναστασία Γκίκα, ο εκπρόσωπος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου κ. Σολομών Παρέντε, καθώς και οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης.

Κατά τη εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο και υπήρχε σχετική έκθεση φωτογραφίας.

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα neaflorina.gr, 27.1.2020