Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6175 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΙΣΠΑΝΙΑ: ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ «ΝΑΖΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ» ΣΕ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ PDF Εκτύπωση E-mail

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα 24.2.2020, στην πόλη Campo de Criptana, της περιφέρειας Καστίλλη- Λα Μάντσα. Ανάμεσα στους μετέχοντες στην καρναβαλική παρέλαση ήταν ένας πολιτιστικός σύλλογος, που επέλεξε να εμφανιστεί με θέμα το Ολοκαύτωμα. 

Σύμφωνα με πινακίδα σε ένα από τα άρματα, το έκαναν «στη μνήμη των 6 εκατομμυρίων Εβραίων ανδρών, γυναικών και παιδιών που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα και όλων εκείνων που υπέστησαν διώξεις και εξόντωση, για τη φυλή τους, τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους, τη θρησκεία τους ή τις πολιτικές ιδέες τους».   

Όμως, αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της πρεσβείας του Ισραήλ στη Μαδρίτη, αλλά και του Μουσείου του Άουσβιτς. Η πρεσβεία, σε ανάρτηση στο Twitter έκανε λόγο για «άθλιο και αποτροπιαστικό ευτελισμό του Ολοκαυτώματος που χλευάζει τους 6 εκατομμύρια Εβραίους που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί».

Το Μουσείο έκανε λόγο για «χυδαίο κιτς χωρίς σεβασμό», στην αντίδρασή του. Ο δήμος της πόλης που έγινε το καρναβάλι, με ανακοίνωση, ανέφερε ότι δόθηκε η άδεια για αυτή την επίδειξη με βάση την αντίληψη ότι θα ήταν τιμή στη μνήμη των νεκρών του Ολοκαυτώματος.

«Συμμεριζόμαστε τις επικρίσεις που έχουν εκφραστεί. Αν στόχος ήταν να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων, είναι προφανές ότι αυτή η προσπάθεια απέτυχε», ανέφερε ακόμη ο δήμος.

Πηγή: www.lifo.gr, 26.2.2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae