Το πρώτο θύμα του νέου κορωνοϊού στο Ισραήλ είχε βγει νικητής από το Ολοκαύτωμα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

Συγκινητικά είναι τα δημοσιεύματα στο Ισραήλ για τον 88χρονο που πρώτος έχασε τη ζωή από τον νέο κορωνοϊό. Και αυτό γιατί δεν ήταν ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος, αλλά ένας μαχητής της ζωής που έζησε και επέζησε από τη θηριωδία των στρατοπέδων συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας. Ο 88χρονος επιζών του Ολοκαυτώματος προσεβλήθη από τον κορωνοϊό και έγινε το πρώτο θύμα στο Ισραήλ.

Ο Άριε Έβεν, ο οποίος μετανάστευσε στο Ισραήλ από την Ουγγαρία, το 1949, προσεβλήθη από τον ιό στο ίδρυμα ηλικιωμένων όπου ζούσε και στο οποίο πολλά άτομα διαγνώστηκαν θετικά στο COVID-19, σύμφωνα με την ισραηλινή Haaretz. «Ήταν ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, έζησε μια ολοκληρωμένη ζωή, ήταν αφοσιωμένος στην οικογένειά του και έδειξε δύναμη ως το τέλος», δήλωσε ο γιός του στην εφημερίδα.

«Λυπούμαστε γιατί έφυγε από τη ζωή χωρίς να έχει την οικογένειά του δίπλα του. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρικού Κέντρου Shaare Zedek, στα Ιεροσόλυμα, για την ευσυνείδητη δουλειά τους και την αγάπη που έδειξαν», πρόσθεσε. Ο επιζών από το Ολοκαύτωμα Άριε Έβεν μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Shaare Zedek το περασμένο Σάββατο, ενώ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Πάνω από 1.200 άτομα έχουν διαγνωστεί θετικά στον νέο κορωνοϊό στο Ισραήλ.

Πηγή: The Athens Voice, 23.3.20