Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2240 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΜΗΜΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ IHRA για το ΠΕΣΑΧ 2020 PDF Εκτύπωση E-mail

Μέσα στην πανδημική κρίση και βλέποντας χώρες να απειλούνται με διάλυση του κοινωνικού και οικονομικού τους ιστού, οι όπου γης Ιουδαίοι θα αναμνησθούν το πέρασμα του Ισραήλ από τη δουλεία του Φαραώ στην αναζήτηση της ελευθερίας στην έρημο. Ακόμα και ο χέρσος βυθός της Ερυθράς Θάλασσας αντίκρισε την ακτίδα του φωτός όταν διέβη ο Ισραήλ προς την επαγγελία του Θεού του Αβραάμ. Αυτήν την ακτίδα φωτός αναζητά και ο σημερινός κόσμος από τον βυθό της αβεβαιότητας που βρέθηκε ξαφνικά.

Θα επιθυμούσα να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες Ιουδαίους να διέλθουν τη μεγάλη εορτή του Πέσαχ με ακλόνητη υγεία και ακάματη ελπίδα, ελπίδα που να ξεχειλίζει και να περισσεύει, ώστε να μπορούμε να την προσφέρουμε και στους άλλους. Χαγκ Πέσαχ Σαμέαχ.

Δρ Ευστάθιος Χ. Λιανός Λιάντης

Πρόεδρος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην IHRA  

Ειδικός Απεσταλμένος για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae