Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4903 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ Ι.Κ. ΒΟΛΟΥ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Δράσεις αλληλεγγύης πραγματοποιεί η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, που αποτελεί ζωντανό πυρήνα προσφοράς στην τοπική κοινωνία, αλλά και ευρύτερα. Στο πλαίσιο αυτό συνδράμει με διακριτικότητα φορείς, ιδρύματα και συλλόγους, όπως οι «Άσπρες Πεταλούδες» και οι «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου», στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν η Μαγνησία και όλη η Ελλάδα, με αφορμή την πανδημία. Συγκεκριμένα, η κοινότητα προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης στο ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες», κρέας, τρόφιμα και χαρτικά αξίας 200 ευρώ, ενώ ανάλογο ποσό προσέφερε στους «Φίλους του Νοσοκομείου Βόλου», στηρίζοντας τη δράση τους.

«Παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, συμμετέχουμε συμβολικά στην προσπάθεια στήριξης κοινωνικών φορέων και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της περιοχής και θα προσφέρουμε το ποσό των 1.000 ευρώ ενόψει του Πάσχα, συνεχίζοντας τη φιλανθρωπική δράση που κάνουμε και τα Χριστούγεννα» υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μαρσέλ Σολομών, πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου. Στις δράσεις που αναπτύσσονται, εξέχουσα θέση κατέχει η ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης Δημητριάδος, συλλόγων και φορέων με κοινωνική προσφορά.

Οι πρωτοβουλίες προσφοράς που αναπτύσσονται, μεταφέρουν το μήνυμα της αλληλεγγύης, με τον πρόεδρο να εύχεται: «Να ξεπεράσουμε την κρίση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα», ενώ εκφράζει την αισιόδοξη σκέψη ότι «όλα θα πάνε καλά».

Πηγή: Ταχυδρόμος Μαγνησίας, 7.4.2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae