Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3464 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΖΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΆΟΥΣΒΙΤΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλίκία 94 ετών ο Χένρι Κίτσκα, ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που είχε καταφέρει να επιβιώσει από το Άουσβιτς, έσβησε νικημένος από τον θανατηφόρο κορωνοϊό.

Ο Κίτσκα είχε περάσει 2,5 χρόνια της ζωής του σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, από τον Σεπτέμβριο του 1942 ως τον Απρίλιο του 1945, καθώς τόσο εκείνος, όσο και η υπόλοιπη οικογένειά του απήχθησαν από το σπίτι τους στο Βέλγιο από τους Γερμανούς.

Μετά από τον Πόλεμο, επέστρεψε στο Βέλγιο, όπου αφιέρωσε τη ζωή του στο να δίνει διαλέξεις σε σχολεία και να μιλάει σε παιδιά για τη σκοτεινή πλευρά του πολέμου, αλλά και της ναζιστικής Γερμανίας.

"Ένας μικροσκοπικός κορονωϊός κατάφερε αυτό που απέτυχε να κάνει όλο το ναζιστικό γερμανικό στράτευμα", σχολίασε ο Μίτσελ Κίτσκα το θάνατο του πατέρα, ενώ η κόρη του Ιρένε δήλωσε πως θα προσπαθήσει να συνεχίσει το έργο του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές του 2020 ο Βέλγος επιζών έδωσε συνέντευξη στο "BBC" με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την απελευθέρωσή του από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Γερμανών στο Άουσβιτς.

ΠΗΓΗ: news247, 26.4.2020

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae