Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2592 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ" PDF Εκτύπωση E-mail

ΜΑΪΡ Σ. ΜΑΪΣΗ 

«Η Εβραϊκή Κοινότητα της Χαλκίδας»

Χαλκίδα 2020, αυτοέκδοση

Ο ιστοριοδίφης πρώην πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Χαλκίδας Μαΐρ-Μάριος Μάισης εμπλουτίζει το συγγραφικό του έργο με μία νέα έκδοση για την ιστορία της κοινότητάς του. «Η Εβραϊκή Κοινότητα της Χαλκίδας» είναι ένα εύληπτο, περιεκτικό βιβλίο που συνοψίζει την παράδοση, τη ζωή, την ιστορία των Εβραίων της Χαλκίδας, καθώς και στοιχεία για τη Συναγωγή, το νεκροταφείο, τα Μνημεία και το Μουσείο. Όλα αυτά συμπυκνωμένα σε 64 σελίδες, διανθισμένες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που με την άριστη δομή τους ζωντανεύουν τη μακραίωνη ιστορία μιας από τις αρχαιότερες εβραϊκές κοινότητες της Ευρώπης.

Το δίγλωσσο βιβλίο, που κυκλοφορεί σε δύο χρηστικές εκδόσεις, ελληνικά – εβραϊκά και αγγλικά-εβραϊκά,  αποτελεί ένα άριστο συνοπτικό εγχειρίδιο που διευκολύνει τον επισκέπτη -από την Ελλάδα ή το εξωτερικό-  να περιηγηθεί στην πόλη και στα μνημεία της εβραϊκής παρουσίας της, έχοντας κατανοήσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ρωμανιώτικης κοινότητας της Χαλκίδας, η ιστορία της οποίας έχει τις ρίζες της στον 3ο π.Χ. αιώνα.

 

  • Το βιβλίο κοστίζει 10 ευρώ και διατίθεται μέσω του συγγραφέα Μάριου Μάιση, επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae