Στις 9 Νοεμβρίου 1938, ξεκίνησε ένα διήμερο πογκρόμ κατά τη διάρκεια του οποίου οι Ναζί έκαψαν περισσότερες από 1.400 συναγωγές και εβραϊκά ιδρύματα στη Γερμανία και την Αυστρία. Τα γεγονότα αυτά ονομάστηκαν «Kristallnacht» (Η Νύχτα των Κρυστάλλων) και αποτέλεσαν μια κρίσιμη στιγμή στην αλυσίδα των γεγονότων που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα.

Στις 9 Νοεμβρίου 2020, ο οργανισμός International and European March of the Living θα μνημονεύσει την Kristallnacht με ένα μήνυμα ενότητας και ελπίδας, μέσω μιας μοναδικής διεθνούς εκστρατείας. Με τίτλο «Let There Be Light», το International and European March of the Living θα προσκαλέσει άτομα, θεσμούς και Οίκους Λατρείας σε όλο τον κόσμο να διατηρήσουν αναμμένα τα φώτα τους τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου, ως σύμβολο αλληλεγγύης και αμοιβαίας δέσμευσης στην κοινή μάχη κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού, του μίσους και της μισαλλοδοξίας.

Για να πάρετε μέρος σε αυτή την ιστορική εικονική πρωτοβουλία, ακουλουθείστε τον σύνδεσμο www.motl.org/let-there-be-light

Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία αυτή εδώ.