Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4858 επισκέπτες και 7 μέλη συνδεδεμένους

Log inΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 10.11.2020, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, το 13ο Σεμινάριο για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ισραήλ.  

Το 2018 αποφασίστηκε με τη «Διακήρυξη του Συμβουλίου για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και την ανάπτυξη κοινής στρατηγικής για την καλύτερη προστασία των Ευρωπαϊκών εβραϊκών κοινοτήτων και ιδρυμάτων» να πραγματοποιείται κάθε χρόνο για το θέμα αυτό Σεμινάριο, ώστε τα κράτη μέλη της ΕΕ να υιοθετούν και να εφαρμόζουν «μία ολιστική στρατηγική για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε μορφής αντισημιτισμού ως μέρος της στρατηγικής τους για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του ριζοσπαστισμού και του βίαιου εξτρεμισμού». 14 Ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στη διαδικασία υιοθέτησης ή έχουν ήδη υιοθετήσει στρατηγικές ή έχουν ενσωματώσει συγκεκριμένα σχέδια για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού στο γενικότερο πλαίσιο της στρατηγικής τους κατά του ρατσισμού και του βίαιου εξτρεμισμού. Στο Σεμινάριο συμμετέχουν Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί ειδικοί, οι οποίοι συζητούν   για θέματα που αφορούν τις καλύτερες πρακτικές, αλλά και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού.

Το 13ο Σεμινάριο επικεντρώθηκε κυρίως  στο πρόβλημα της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία, καθώς και στα πιθανά μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την αντιμετώπιση της αντισημιτικής ρητορικής μίσους μέσω διαδικτύου.

Η Ευρωπαία Επίτροπος για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού και την προάσπιση της εβραϊκής ζωής Καταρίνα βον Σνουρμπέινστην ομιλία της επεσήμανε μεταξύ άλλων: «…Η δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους, καθώς και η άρνηση του Ολοκαυτώματος έχουν ποινικοποιηθεί στην Ε.Ε. τόσο στο διαδίκτυο, όσο και εκτός αυτού. Ζητάμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μην γίνουν πλατφόρμες διάδοσης του μίσους και να αφαιρέσουν κάθε παράνομο περιεχόμενο".

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae