Ο εορτασμός του Χανουκά έγινε φέτος από την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με το καθημερινό άναμμα της μεγάλης Χανουκιγιά που βρίσκεται έξω από τη Συναγωγή. Εκεί ο Ραββίνος Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγρίν αφιέρωνε κάθε ημέρα ένα κερί σε κάποιο διαφορετικό φορέα μαζί με ένα συμβολικό μήνυμα, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την ιδιαίτερη σημασία της γιορτής.

Ο εορτασμός του Χανουκά κορυφώθηκε στις 17.12.2020 με το άναμμα των κεριών την όγδοη ημέρα με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργου Καλαντζή και της διευθύντριας του γραφείου του κας Βασιλικής Κεραμίδα. Την τελετή μπορέσαν να παρακολουθήσουν οι ομόθρησκοι μέσω της ιστοσελίδας της Ι.Κ. Αθηνών στο  facebook.

Ο κ. Καλαντζής άναψε ένα από τα κεριά της Χανουκιγιάς και ευχήθηκε χαρούμενο Χανουκά και μια νέα χρονιά γεμάτη αισιοδοξία για το μέλλον μεταφέροντας και τις ευχές της Υπουργού παιδείας κυρίας Νίκης Κεραμέως, ενώ τα υπόλοιπα κεριά άναψαν η κα Κεραμίδα, η κα Κατερίνα  Καλαντζή, ο πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών κ.  Αλβέρτος Ταραμπουλούς, ο γενικός γραμματέας και ο γενικός ταμίας του ΚΙΣΕ κ.κ Βίκτωρ Ισ. Ελιέζερ και Δανιήλ Μπεναρδούτ, καθώς και ο πρόεδρος της Θρησκευτικής Επιτροπής της Ι.Κ. Αθηνών κ. Αλέξανδρος Μοντιάνο.

Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών Αλβέρτος Ταραμπουλούς και ο γενικός γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Βίκτωρ Ελιέζερ, ευχαρίστησαν τον κ. Καλαντζή για τη συμμετοχή του στη γιορτή του Χανουκά στην Αθήνα και ευχήθηκαν του χρόνου να συνεορτάσουμε όλοι μαζί από κοντά το Χανουκά και το 2021  να είναι μια χρονιά υγείας, χαράς και ευημερίας για όλο τον κόσμο.